Brazīlija skan Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šeila Zaguri
Šeila Zaguri Foto: publicitātes

Izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" no līdz 22. septembrim notiks pirmais "Brazīlijas-Baltijas festivāls", kura programmā iekļauti seši koncerti un meistarklases. Pianiste, aranžētāja un pasniedzēja Šeila Zaguri (Sheila Zagury) uzstāsies Rīgā gan ar savu solokoncertu, gan kopā ar ar citiem mūziķiem. Piedāvājam sarunu mākslinieci par gaidāmo uzstāšanos un brazīliešu mūzikas stilu "choro".

Vai Brazilian Baltic Festival var ietekmēt brazīliešu mūziku kopumā?

Festivāls ir nozīmīgs ne tikai brazīliešu mūzikai, bet pat visai brazīliešu kultūrai. Tas ir pagrieziena punkts Latvijas un Brazīlijas kultūru sadarbībai, jo šis festivāls ir pirmais lielais pasākums, kas satuvina abas valstis caur mūziku.

Ar kādām sajūtām gaidāt pirmo Brazilian Baltic Festival?

Man tas ir liels gods un privilēģija, īpaši tādēļ, ka tas ir starpkulturāls pasākums, kāds līdz šim Baltijā vēl nav bijis, un man ir iespēja būt daļai no tā.

Festivāla ietvaros uzstāsieties ar latviešu mūziķiem. Kāds, jūsuprāt, ir ieguvums, veidojot jaunas sadarbības?

Domāju, ka tā būs ļoti bagātīga pieredze gan mums, gan latviešu māksliniekiem. Savstarpēji mēs, mūziķi, varēsim apmainīties ar noderīgām zināšanām un uzzināt atkal kaut ko jaunu un vērtīgu. Man vienmēr ir bijusi pārliecība, ka mūzika ir vienojoša pasaules valoda, kura ir kā neaizmirstams sarunas mirklis.

Ko ar savu uzstāšanos vēlaties pavēstīt koncerta apmeklētājiem?

Festivāla ietvaros es piedalīšos divos koncertos – spēlēšu koncertā kopā ar Mariannu Leporaci, kā arī uzstāšos ar savu instrumentālo solokoncertu, kurā klausītājus iepazīstināšu ar vienu no svarīgākajiem brazīliešu mūzikas stiliem – choro. Šajā koncertā varēs dzirdēt skaņdarbus tikai manā klavierizpildījumā, kā arī man būs pagodinājums spēlēt kopā ar brīnišķīgu mūziķi, latviešu klarnetistu un saksofonistu Indriķi Veitneru. Gatavoju klausītājiem arī nelielu pārsteigumu ar Mariannu Leporaci un diviem latviešu jaunajiem talantiem: klarnetisti Madaru Mežali un čellistu Vladislavu Gluščenko.

Vai piedalīšanās Brazilian Baltic Festival ir jums svarīga un ko dalība festivālā jums var sniegt?

Protams, man koncertēšana Latvijā ir nozīmīga. Uzskatu, ka vienmēr ir ļoti svarīgi piedalīties festivālos vai koncertos ārpus Brazīlijas. Turklāt šis ir pirmais Brazilian Baltic Festival un tas noteikti ir liels ieguldījums manā nākotnē gan mūziķes karjerā, gan pasniedzējas darbā. Ceru, ka šis festivāls ir tikai sākums sadarbībai starp abām valstīm.

Pirmo reizi Latvijā – kādas ir sajūtas?

Tiklīdz uzzināju, ka braukšu uz Latviju, nelielas izpētes rezultātā atklāju, ka latvieši ir muzikāla un radoša tauta. Tādēļ vēlos tikai pateikt, ka man jau šobrīd ir milzīgs prieks par iespēju būt Latvijā, izpildīt brazīliešu mūziku un dalīties tajā ar jums, jo mūzika ir svarīgākā mākslas izpausme Brazīlijā. Būs brīnišķīgi!

Plašāka informācija par Brazilian Baltic Festival, mūziķiem, koncertiem un meistarklasēm atrodama festivāla Facebook lapā.

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu