LOSP runās par sausuma radīto zaudējumu iespējamo kompensāciju lauksaimniekiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SWNS/ScanPix

Trešdien, 19.septembrī, Rīgā notiks Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju ikmēneša sapulce, kurā plānots runāt arī par sausuma radīto zaudējumu iespējamo kompensāciju Latvijas lauksaimniekiem, informēja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomē (LOSP).

Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua sapulcē informēs par Lauku attīstības programmas (LAP) maksājumiem līdz 2020. gadam, kā arī par Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības politiku pēc 2021.gada un Latvijas pozīciju šajā jautājumā.

LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs un LOSP valdes loceklis Guntis Gūtmanis stāstīs par LOSP priekšlikumiem Eiropas Komisijai (EK) attiecībā uz ES Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) un godīgiem tiešmaksājumiem, sākot ar 2021.gadu. Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure aktualizēs diskusijas par darba nespējas lapām. Savukārt nodibinājuma "Uzņēmēju klubs "Rīgas Marka"" valdes loceklis Normunds Štāls klātesošajiem sniegs priekšlikumus un dalīsies pieredzē par Latvijas produktu tirdzniecību uz ASV.

Valsts policijas, Zemkopības ministrijas un tehnikas tirgotāju pārstāvji turpinās diskusiju par traktoru zādzību tālāku samazināšanu un Globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) izmantošanu.

Sapulce notiks plkst.12 Zemkopības ministrijas 314. telpā

LOSP apvieno 59 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas un kopumā pārstāv vairāk kā 14 200 ražojošo lauksaimnieku. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu