Viesuļvētras "Mangkhut" upuru skaits Filipīnās pieaudzis līdz 74

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Viesuļvētras "Mangkhut" upuru skaits Filipīnās sasniedzis 74, un vēl 55 cilvēki ir pazuduši, visticamāk, miruši, otrdien paziņojusi policija.

Visvairāk cilvēku - aptuveni 60 - gājuši bojā Kordiljeras reģionā, kas ietver Bengetas provinci, kur kādā ciematā noticis milzīgs zemes nogruvums, aprokot vietējās raktuves un vairākas ēkas.

Arī 52 pazudušie cilvēki ir no Kordiljeras reģiona, atklāja policija.

Simtiem policistu, karavīru, avārijas dienestu darbinieku un brīvprātīgo pārmeklē dubļus un sanesas, meklējot pazudušos.

Foto: SCANPIX

Policijas preses pārstāvis sacīja, ka viņi cer atrast kādu izdzīvojušo.

"Mēs nezaudēsim cerību, un mūsu lūgšanas nerimsies, kamēr nebūs atrasts pēdējais pazudušais," viņš piebilda. "Brīnumi vēl var notikt!"

Vietējo amatpersonu ziņotais liecina, ka zemes nogruvums varētu būt apracis 40 līdz 50 cilvēkus.

Foto: SCANPIX

"Mangkhut" skāra Filipīnas sestdien un plosījās tur aptuveni 20 stundas, pēc tam aizvirzoties uz Ķīnas dienvidiem.

VIDEO: Viesuļvētra "Mangkhut" turpina plosīt Ķīnu

Viesuļvētras dēļ Filipīnās evakuēties nācās vairāk nekā 236 000 cilvēku, tika atcelti gandrīz 300 avioreisi un traucēta jūras satiksme. Elektroapgāde tika pārrauta 159 apgabalos, ietekmējot vairāk nekā četrus miljonus cilvēku.

Filipīnas katru gadu skar vidēji 20 cikloni, izraisot plūdus, zemes nogruvumus un citas katastrofas. Viena no spēcīgākajām vētrām, kas 21.gadsimtā skārusi Filipīnas, bija viesuļvētra "Haiyan" 2013.gada novembrī, kas prasīja vairāk nekā 6300 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu