TOP 5 virtuves dizaina trendi, kas ir aktuāli šoruden

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arens

Tā kā rudens ir piemērots laiks, lai beidzot realizētu dažādus mājokļa renovācijas un labiekārtošanas projektus, nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv jautāja virtuves mēbeļu studijas ARENS dizaineriem, kādi dizaina trendi šoruden būs aktuāli, iekārtojot virtuvi. No skandināvu minimālisma līdz nepārspīlētam, ieturētam dizainam, kas “nekrīt acīs”, – lūk, piecas aktuālākās interjera dizaina tendences, kas šajā rudenī dominēs mūsu virtuvēs.

Matēti materiāli

Interjera dizainā šobrīd vērojama atgriešanās pie materiāliem, kas mums šķiet dabiskāki. Tā rezultātā īstu zvaigžņu stundu piedzīvo matētie materiāli, kas ir vienlīdz patīkami gan acij, gan pieskārienam. Virtuvēm matēts materiāls piešķir elegantu, mūsdienīgu izskatu, turklāt tas ir plaši lietojams – to var izmantot dažādās kombinācijās un stilos. Fasādes ar matētu apdari absorbē gaismu, izskatās mājīgi un virtuves koptēlam piešķir siltu, aicinošu noskaņu. Turklāt jāatzīmē, ka matētas virsmas ir ne vien vizuāli pievilcīgas, bet arī ļoti praktiskas – skrāpējumi un traipi uz tām ir redzami ievērojami mazāk nekā uz spīdīga materiāla.

Foto: Arens

Dabai pietuvināti toņi

Šobrīd virtuves interjerā aktuāli ir izmantot dabīgus, ne tik piesātinātus krāsu toņus. Tā kā tie ir mierīgāki un vairāk pietuvināti dabai, tos ir vieglāk apvienot ar citu telpu interjera dizainu. Tas ir visai būtiski, ņemot vērā, ka šobrīd ļoti aktuālas ir atvērtā tipa virtuves, kas apvienotas ar viesistabu. Virtuves mēbeļu studijas ARENS speciālisti zina teikt, ka šī brīža tendences sakrīt arī ar klientu izvēli. Proti, pārsvarā mājokļa virtuvei tiek izvēlēti pelēkie un bēšie toņi, mazāk – ļoti spilgtie un tumšie krāsu toņi.

Foto: Arens

Koka materiāli

Daba virtuves dizainā ienāk ne tikai ar krāsām, bet arī ar materiāliem. Precīzāk – koku, kas savienojumā ar jau pieminētajiem dabīgajiem toņiem virtuvē rada mājīgu un siltu noskaņu. Visbiežāk kombinācijā ar mierīgajiem toņiem tiek izvēlēti ozolkoka vai riekstkoka finierējumi, liecina ARENS dizaineru pieredze. Kā arī nereti klienti koku izvēlas iestrādāt kā akcentu  iegremdējamās durvju atvēršanas sistēmās, jo šobrīd uzvaras gājienu turpina virtuves bez rokturiem – bezrokturu sistēmas, kas ir iestrādātas fasādēs.

Kokmateriāliem ir arī alternatīvas. Piemēram, šobrīd ļoti attīstījies ir lamināts, kas sniegs ļoti līdzīgu efektu kā koks, bet cenas ziņā būs daudz draudzīgāks.

Foto: Arens

Daudzveidīgais kvarcs

Būtisku lomu individuāla virtuves dizaina izveidē šobrīd ieņem kvarcs, kas, starp citu, ir lieliska alternatīva granītam un citiem dabīgā akmens materiāliem. Kvarca krāsu, rakstu un apstrādes veidu daudzveidība ļauj īstenot visdažādākās dizaina ieceres, saglabājot augstu funkcionalitāti un virsmas tīrību. Kvarcs ir lielisks materiāls ne vien virtuves darba virsmām, bet arī grīdas un sienu dizainam, tādēļ tas ir lielisks risinājums sapņu virtuves izveidē. Turklāt tas ir ne vien daudzveidīgs materiāls dizaina ziņā, bet ir arī ļoti izturīgs, grūtāk saskrāpējams un labi panes karstumu.

Foto: Arens

Virtuves sala

Vēl viena šā brīža aktualitāte ir virtuves sala - tā ir gan ļoti ērta virtuves sastāvdaļa pēc ergonomikas likumiem, gan vienkārši moderns un krāšņs šīs mājokļa telpas elements. Tiesa, virtuves izkārtojums un salas klātbūtne ļoti atkarīga no telpas izmēra un veida. Bieži gadās, ka sapņu virtuve ir plānota ar salu, bet realitātē tai nepietiek vietas. Alternatīvas - pussala vai neliela lete. Nereti salas esamība ir atkarīga no klienta ieradumiem - diezgan liela daļa salu tiek apvienotas ar bāra lēti, jo tā kļūst ne tikai par papildu darba virsmu, bet kalpo arī kā galds, pie kā var uzņemt ciemiņus, kamēr top maltīte.

Foto: Arens
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu