Stradiņa slimnīcā atklās klīnisko pētījumu ambulatoro centru (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte / LETA

Ceturtdien, 20.septembrī, plkst.12 Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā svinīgi tiks atklāts Latvijā pirmais Klīnisko pētījumu ambulatorais centrs, aģentūrai LETA pavēstīja Stradiņa slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Jaunais pētījumu centrs ir slimnīcas Zinātniskā institūta struktūrvienība.

Slimnīcā vienlaikus norit vairāk kā 160 klīniskie pētījumi dažādu zāļu un medicīnisko ierīču izstrādei. Galvenās klīniskās izpētes jomas ir endokrinoloģija, pulmonoloģija, kardioloģija, gastroenteroloģija, reimatoloģija, redzes saslimšanas, nefroloģija, neiroloģija, asinsvadu ķirurģija, onkoloģija un uroloģija. Pētījumus veic vairāk nekā 100 ārsti - pētnieki ar pieredzi, nozaru viedokļu veidotāji, no tiem vairāk nekā 30 pieredzējuši atbildīgie pētnieki, skaidroja Veinberga.

Stradiņa slimnīca piedalās visu fāžu multicentru pētījumos. Slimnīcai un tās speciālistiem ir vairāk nekā 20 gadu pieredze klīnisko pētījumu veikšanā, stāstīja slimnīcas pārstāve.

Pētniecībā tā sadarbojas ar zāļu ražotājiem un klīniskās pētniecības organizācijām no ASV, Lielbritānijas, Šveices, Vācijas, Zviedrijas un citām valstīm.

Pasākums norisināsies 21 A korpusa 1.stāvā, Pilsoņu ielā 13, Rīgā. Pasākumā piedalīsies arī Veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu