Pierīgas pašvaldību vadītāji ar Kučinski pārrunājuši virkni reģiona attīstībai būtisku jautājumu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Māris Kučinskis
Ministru prezidents Māris Kučinskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Pierīgas pašvaldību vadītāji šodien sanāksmē ar premjerministru Māri Kučinski (ZZS) pārrunājuši metropoles areāla plāna attīstību un citus būtiskus jautājumus, tai skaitā apsprieduši finanšu izlīdzināšanas modeli starp Rīgu un Pierīgu, kā arī īres namu būvniecības projektus, aģentūrai LETA pastāstīja Carnikavas novada priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Metropoles areāla plāns paredz sadarbībā ar vairākām Eiropas pilsētām veikt pētījumus par tādām Pierīgai nozīmīgām tēmām kā transporta tīkla organizācija, izglītības jautājumi un citi. "Plāns paredz īstermiņa, vidēja termiņa un arī ilgtermiņa rīcības scenāriju izstrādi, lai visas sasāpējušās problēmas risinātu. Tas būs labs pamats nākamajam plānošanas periodam un mēs konkrēti zināsim, ko darīt, cik naudas konkrētiem mērķiem nepieciešams. To tad šodien arī pārrunājām," sacīja Mieriņa.

Ar premjeru pārrunāti arī turpmākās sadarbības modeļi, piemēram, jautājumā par tarifu sakārtošanu ūdens kanalizācijas sistēmām. Tāpat diskutēts par finanšu izlīdzināšanas modeli starp Rīgu un Pierīgu, īres namu būvniecības projektiem un citām tēmām.

"Aizskārām arī visiem sāpīgo tēmu - ko darīt ar pārkarsušo būvniecības tirgu un iepirkumiem, kuri tagad ir ar īpaši augstu uzcenojumu. Šī problēma ir visā Latvijā, taču diemžēl atbildes uz šo jautājumu nebija nevienam," sacīja priekšsēde.

Viņa gan norādīja, ka Pierīgas pašvaldības ar valdības vadītāju cenšas tikties regulāri un sajūta pēc tikšanās "ir laba", jo Rīgas plānošanas reģiona pašvaldības esot sevi pierādījušas "kā strādāt gatavas iestādes", kuras gatavas diskutēt un meklēt labākos kompromisus visos jautājumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu