Valdība atvieglo pieteikumu un to dokumentu iesniegšanu IKVD

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Māris Kučinskis (centrā) vada Ministru kabineta sēdi.
Ministru prezidents Māris Kučinskis (centrā) vada Ministru kabineta sēdi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien atbalstīja grozījumus Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) maksas pakalpojumu cenrādī, iekļaujot tajā jaunu maksas pakalpojumu - pieteikuma (iesnieguma) un tam pievienoto dokumentu sākotnējā pirmspārbaude pirms tā iesniegšanas dienestā.

Nepieciešamība pēc jaunā pakalpojuma skaidrota ar to, ka līdz šim IKVD neveica izglītības iestāžu, eksaminācijas centru un to dibinātāju iesniegto dokumentu pārbaudi pirms to iesniegšanas dienestā. Un, ja tika konstatēti trūkumi, tad dienests tos lūdza novērst noteiktā laika termiņā, tādējādi kavējot, piemēram, izglītības programmas iesniegšanu, reģistrāciju vai akreditācijas procesa uzsākšanu.

Šāda situācija var tikt novērsta, ja iesniedzējs izmantos dienesta sniegto dokumentu pirmspārbaudes pakalpojumu. Anotācijā piebilsts, ka IKVD ir saņēmis vairākus lūgumus no iestāžu vadītājiem, lūdzot dienestam iepazīties ar iesnieguma dokumentiem pirms iesniegšanas IKVD.

Tāpat grozījumi paredz no 69,60 eiro līdz 79,34 eiro palielināt cenu iesnieguma izvērtēšanu, vai atļauja strādāt par pedagogu personai, kas bijusi sodīta par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, nekaitēs izglītojamo interesēm. Šāds precizējums ir nepieciešams, jo Satversmes tiesa 2017.gadā atzina, ka absolūts aizliegums strādāt pedagoģijā par smagiem noziegumiem sodītai personai neatbilst Satversmei un norādīja, ka katrs šāds gadījums ir jāizvērtē individuāli. Tādējādi palielinās darba slodze ekspertiem, skaidro Izglītības un zinātnes ministrija.

Grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu