Franču kultūras ekspertes meistarklases Rīgā: “Māksla dzīvot kā francūžiem” (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: public

20.oktobrī plkst.12:00 viesnīcā TB Palace Hotel & Spa (Jūrmala, Pilsoņu 8) notiks pazīstamās franču kultūras ekspertes Sesilas Rogas (Cécile Rogue) meistarklase “Art de vivre – māksla dzīvot kā francūžiem”, aicinot visus franču dzīvesstila cienītājus. Nesteidzīgu trīs stundu ilgās tikšanās laikā Sesila Roga dalīsies ar franču galda klāšanas noslēpumiem un mazām viltībiņām, kas ikvienai namamātei ļaus viesu uzņemšanu padarīt neaizmirstamu, kā arī pastāstīs par franču tradīcijām un kultūru, kā radīt nelielu Francijas stūrīti ikvienai situācijai un daudz ko citu.

Sesila Roga – francūziete no Normandijas un īsta lēdija. Viņa ir unikāla frankofiliem un Maskavas kultūras elitei veltīta Francijas salona īpašniece. Sesila ir skolas un tūrisma biroja http://cecile.ru/ dibinātāja, kas specializējās tematisku ceļojumu rīkošanā pa Franciju.

“Franči ļoti vērīgi izturas pret visu, kas attiecas uz ēdienu un galda noformējumu,” stāsta Sesila Roga. “Franču gastronomija nav tik daudz par garšīgu ēdienu, cik par skaistu un pareizu galda noformējumu. Restorānā, pieņemšanā, mājās, svētkos un ikdienā galda noformējumam francūzietes piešķir ļoti lielu nozīmi. Šī māksla ir daļa no franču kultūras, un tās mantojums tiek nodots no paaudzes paaudzē. Ar prieku tajā dalīšos ar Rīgas dāmām.”

Meistarklase “Māksla dzīvot kā francūžiem” norisināsies divās daļās:

1. daļa 12:00-13:30

Franču tradīcijas vai to pastāvēšanas ilūzija: meistarklases apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kur slēpjas tradīciju un novatorisma harmoniska līdzāspastāvēšana pašā skaistākajā Eiropas valstī – Francijā.

/ Kā nopirkt Francijas pili un radīt savas tradīcijas?

/ Kā rīkojas Francija, lai saglabātu un atbalstītu savu kultūras mantojumu?

/ Vilandrijas, Šenonso un Rivo dārzi – pārsteidzošie Luāras ielejas dzimtu stāsti

/ Vīns, māksla, arhitektūra: kā briti radīja jauno Provansu

/ Bordo, Šampaņa, Armanjaks: veco apvidu jaunie valdnieki

2.daļa 14:00-15:30

Viesu uzņemšana franču stilā. Sesila atklās izdarīgas franču namamātes noslēpumus un dalīsies ceļojumu iespaidos.

/ Kādi ir franču viesu uzņemšanas noslēpumi, kā viesībām piešķirt franču stilu?

/ Kas jāzina par Franciju, lai jūs uzņemtu kā savējo?

/ Kā pareizi uzaicināt viesus un kā viņus vislabāk sēdināt pie galda, augstākās sabiedrības pieņemšanu formas un dreskoda iezīmes, ēdienkartes un vīna izvēle, viesu sagaidīšana un pareizu aperitīvu izraudzīšanās, vakara noskaņas radīšana.

Meistarklases ilgums – 3 stundas.

Ikviens pasākuma apmeklētājs saņems Sesilas Rogas skolas sadarbības partneru un pasākuma rīkotāju sarūpētās dāvanas: franču tēju Palais des Thes, mājas tekstilu Le Jacquard Francais un dāvanas no Galeries Lafayette.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu