Lēmums par pastāvīgu ASV armijas klātbūtni Polijā, visticamāk, tiks pieņemts nākamgad (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens / LETA

Lēmums par ASV karaspēka pastāvīgu klātbūtni Polijā, visticamāk, tiks pieņemts nākamgad, otrdien paziņoja Polijas parlamenta Senāta vicespīkers Adams Belans.

"ASV karaspēka izvietošana formula" būs viens no jautājumiem otrdien gaidāmajās ASV prezidenta Donalda Trampa un Polijas prezidenta Andžeja Dudas sarunās Vašingtonā, Polijas Radio sacīja vicespīkers.

"Daudzus mēnešus notikušas ekspertu sarunas par iespēju mainīt ASV karaspēka klātbūtnes raksturu Polijā" no rotācijas uz pastāvīgu, sacīja Belans.

Maz ticams, ka galīgais lēmums tiks pieņemts tuvāko mēnešu laikā, "jo šādās lietās lēmumu pieņemšanas process Savienotajās Valstīs ir samērā sarežģīts" un tajā iesaistīts ir "ne tikai Baltais nams, bet arī Valsts departaments, Aizsardzības ministrija un abas Kongresa palātas".

Jautājums par ASV karaspēka pastāvīgu izvietošanu Polijā bija viens no galvenajiem tematiem Polijas aizsardzības ministra Marjuša Blaščaka sarunās piektdien Vašingtonā Kapitolijā un Pentagonā.

Blaščaks intervijā Polijas Radio jūlijā sacīja, ka Polija risina sarunas ar Savienotajām Valstīm par pastāvīgu ASV bāzu izvietošanu un ka šīs sarunas ir "uz pareizām sliedēm".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu