Valdis Atāls salīdzina prezidentu Vējoni ar cietumsargu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Atāls
Valdis Atāls Foto: Veronika Vilhelma

Otrdienas vakarā LTV raidījumā "1:1. Aktuālā intervija" uz sarunu aicināts disidents - mūziķis, dzejnieks un gleznotājs Valdis Atāls (1950), kuram augusta beigās klajā nācis biogrāfisks vēstījums "Elles debesis". Intervijā Atāls komentēja tā dēvēto čekas maisu jautājumu, kavējās atmiņās par PSRS laikos piedzīvoto lēģerī, nodēvēja Dziesmu un Deju svētkus par šamanisku rituālu, kā arī kritizēja Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni.

Čekas maisu kontekstā Atāls uzsver, ka īsi pirms vēlēšanām šis jautājums izvirzīts, lai novērstu uzmanību no būtiskākiem jautājumiem. Viņš uzskata, ka problēma jāšķetina sistemātiski, jāsāk ar galvu, nevis asti. "Visa sabiedrība padomju laikos bija zemāka par zāli," viņš saka. 

"Pati čeka šobrīd mums piespēlē “maziņos cilvēciņus”, lai tie darītu viņu darbu. Viņi tos piespēlē, lai neķertos viņiem klāt, lai lustrācija neatklātu vēl smagāku formu un neliktu viņus pie tiesas," tā Atāls.

Savukārt par prezidentu Vējoni viņš saka tā: "Domājams, ka pēc sirds operācijas viņam to neielika atpakaļ, tik zems ir viņa līdzjūtības slieksnis." 

Mūziķis prezidentu salīdzina ar cietumsargu. 

"Man tāda sajūta, ka prezidents ir kļuvis par cietumsargu," saka Atāls.

Viņš uzskata, ka prezidentam jau sen bija jāapžēlo Ansis Ataols Bērziņš, kurš "cieš no politiķu neizdarības, kuras dēļ vispār bija jāiet protestēt".

Kā viņš var just līdzi tautai, ja viņš nejūt līdzi vienam reālam cietējam? Šīs žēlastības un līdzjūtības ir 0,00... mīnuss vēl jāliek," viņš piebilst.

Pilno interviju iespējams noskatīties LTV mājas lapas arhīvā.

Grāmatu "Elles debesis" izdevusi izdevniecība "Dienas Grāmata".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu