Pāvesta vizītes dēļ Latvijā pastiprina imigrācijas kontroli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saistībā ar nākamnedēļ paredzēto Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska vizīti no šodienas Latvijā pastiprinās imigrācijas kontroli, tomēr netiks atjaunota robežkontrole pie iekšējām robežām, informēja Valsts robežsardzē (VRS).

Robežsargi veiks atbilstošus pasākumus visās robežšķērsošanas vietās, tai skaitā pastiprinās imigrācijas kontroli arī iekšējo robežu tuvumā. Palielinoties personu plūsmai, uz ārējās robežas tiks palielināts robežsargu skaits, lai robežpārbaudes procedūra norisinātos maksimāli ātri.

Jūlijā valdība Iekšlietu ministrijai piešķīra 60 432 eiro pasākumiem, kas nepieciešami pāvesta Franciska vizītes nodrošināšanai, tai skaitā pastiprinātas robežkontroles nodrošināšanai.

No minētās summas kopumā 42 580 eiro tika paredzēti pastiprinātai robežpunktu pārbaudei uz Latvijas ārējās sauszemes robežas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā no šodienas līdz 24.septembra pusnaktij. Tāpat šajā summa ietilpst izmaksas robežsardzes helikoptera iesaistei Valsts prezidenta transportēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu