Ūdens temperatūra vairumā peldvietu no +13 līdz +17 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Upēs un ezeros saglabājas neierasti zems ūdens līmenis, savukārt ūdens temperatūra pārsvarā nav augstāka par +17 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nedaudz virs +17 grādiem ūdens temperatūra vēl saglabājas Lielupes posmā no Jelgavas līdz Jūrmalai, kā arī Sventes ezerā. Vairumā upju ūdens temperatūra no rīta ir +13..+16 grādu, lielajos ezeros - par grādu augstāka. Pēcpusdienā ūdens daudzviet kļūs par vienu vai diviem grādiem siltāks.

Atklātas jūras piekrastē Kurzemē joprojām ir +16,+17 grādus silts ūdens, bet Rīgas līcī ūdens temperatūra nepārsniedz +14..+16 grādu. Saskaņā ar satelītinformāciju Rīgas līča Kurzemes piekrastē vēja ietekmē ūdens vietām atdzisis līdz +10 grādiem.

Saules ultravioletās radiācijas indekss Latvijā vairs nepārsniedz ceturto līmeni, tādēļ sauļojoties nav jāievēro ierobežojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu