Pirmo reizi Latvijas šovu vēsturē uz randiņu dosies divas homoseksuālas sievietes (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo gadu laikā vārdu salikums “iznākt no skapja” ieguvis pavisam citu skanējumu - arvien vairāk cilvēku izvēlas nostāties pret sabiedrībā valdošajiem stereotipiem, visiem skaļi apliecinot – jā, esmu netradicionāli orientēts un par to nekaunos! Kā Latvijā dzīvot un veidot attiecības homoseksuāliem cilvēkiem? Kur iepazīties un atrast savu otro pusīti, jo, nav noslēpums, ka visi vēlamies mīlēt un tikt mīlēti. Par tik nozīmīgu tēmu jau šonedēļ ikvienu mudinās aizdomāties televīzija sievietēm “STV Pirmā!”, kura spērusi visai revolucionāru soli pašmāju šovu vēsturē un randiņšovā “Plus/mīnus ĪSTAIS” devusi iespēju iepazīties un, iespējams, atrast savu otro pusīti divām homoseksuālām sievietēm.

Viņas dosies uz sešiem dažādiem randiņiem un izbaudīs piedzīvojumiem pilnu dienu - brauks ar kvadraciklu, pārbaudīs, kura ir drosmīgāka “escape room”, un ļausies citiem notikumiem, lai dienas beigās saprastu – vai vēlas turpināt draudzību bez TV kameru klātbūtnes?

Skatītājus jau ceturtdien, 20. septembrī, gaida tikšanās ar divām 23 gadus vecām sievietēm - sportisko Karīnu un pievilcīgo tumšmati Kseniju, kuras ir gatavas stāties pretim aizspriedumiem. 

Karīna ir lietuviete, kura šobrīd dzīvo un studē Rīgā un kurai simpatizē dabiskas, vienkāršas sievietes. Viņa neslēpj, ka Latvijā sabiedrības attieksme pret viendzimuma pāriem ir visai skarba, tāpēc daudzi izvēlas neafišēt savu seksuālo orientāciju. Turpretim citur Eiropā netradicionāli pāri vairs nevienam neizraisot nekādu izbrīnu.

Arī Ksenija ir studente, kurai brīvajā laikā patīk lasīt grāmatas un rakstīt dzeju. Viņai simpatizē sportiskas, aktīvas un interesantas meitenes. Abām sievietēm ir bijusi attiecību pieredze arī ar pretējo dzimumu, taču šajā savienībā viņas jutušās nesaprastas un nelaimīgas.

"Šī nav pirmā reize, kad “STV Pirmā!” drosmīgi runā par sabiedrībā pretrunīgi vērtētām un neērtām tēmām. Arī projekts “Caur ērkšķiem uz..”, kuram pavisam drīz gaidāma jaunā sezona, raisījis diskusijas un pārmetumus. Gan par uzdrīkstēšanos atklāt, kā dzīvo tā sabiedrības daļa, kuras ikdienu ieskauj atkarības un vardarbība, gan vēlmi sniegt palīdzīgu roku sievietēm ar neapskaužamu pagātni. Mūsu mērķis ir izgaismot tēmas, par kurām citi nerunā, “iekustināt” sistēmu, kas nereti ir ierūsējusi, un sniegt praktisku atbalstu tiem, kuri saskārušies ar sabiedrības nosodījumu. Gribam ne tikai atklāt dzīves gludo pusi, bet arī realitāti. Arī tad, ja tā šokē un pārsteidz,” saka “Helio Media” valdes priekšsēdētājs Kaspars Ozoliņš.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu