"Baltic International Bank" investēs €12 miljonus kvartāla atjaunošanā Vecrīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

"Baltic International Bank" investēs 12 miljonus eiro kvartāla starp Kalēju ielu un Vecpilsētas laukumu Vecrīgā atjaunošanā, pavēstīja bankas Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Malnača.

Viņa norādīja, ka par būvdarbu sākšanu ir noslēgti līgumi starp banku, arhitektu biroju SIA "Ivara Šļivkas birojs" un būvuzņēmēju SIA "Ramej Construction".

Iekškvartāla piecu ēku pārbūves mērķis ir, maksimāli respektējot kultūrvēsturisko vidi un apbūves tradīcijas, šo degradēto Vecrīgas daļu reģenerēt jaunai publiskā un darījumu centra funkcijai - izveidot vienotu, augstiem mūsdienu standartiem atbilstošu sabiedriski pieejamu ēku ansambli.

"Sākam mums ļoti nozīmīgu ilgtermiņa kultūrvēsturisku un biznesa projektu. Pilsēta atgūs Vecrīgas daļu, radīsim rīdziniekiem un tūristiem interesantu vidi, vietējiem uzņēmējiem piedāvāsim telpas biznesa attīstīšanai, banka iegūs jaunas biroja telpas. Mūsu jau līdz šim Vecrīgā rekonstruētās vēsturiskās ēkas Grēcinieku un Kalēju ielās ir pierādījums, ka mākam rast līdzsvaru un apvienot vēstures vērtību saglabāšanu ar veiksmīgu biznesu," sacīja "Baltic International Bank" padomes priekšsēdētājs Valērijs Belokoņs.

Kvartāls atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs", UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas "Rīgas vēsturiskais centrs" un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa "Vecrīgas arheoloģiskais komplekss" teritorijā.

Gar kvartāla malu pie Kalēju ielas ir saglabājušās Rīgas aizsardzības mūra paliekas no aptuveni 1200.gada, kuras tiks saglabātas un būs pieejamas publiskai apskatei.

Plānots, ka projekta realizēšanai, ņemot vērā tā sarežģītību un atrašanās vietu, būs nepieciešami pieci gadi. Revitalizētais kvartāls pēc rekonstrukcijas sastāvēs no divām galvenajām funkcionālajām zonām. Tirdzniecības galerijas jeb pasāžas aizņems ēku pirmos trīs stāvus, pirmajā stāvā būs Naudas muzejs,

bet augšējos stāvos būs "Baltic International Bank" biroju telpas. Kvartālā plānots arī augsta līmeņa restorāns, bet iekšpagalmā izbūvētajā ātrijā plānota vieta nelielām izstādēm un koncertiem.

Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2018.gada jūnija beigās bija 11.lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,9%) un Vilorijs Belokoņs (30,05%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu