Ekvatoriālas Gvinejas delegācijai Brazīlijā konfiscē naudu un pulksteņus $16 miljonu vērtībā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ekvatoriālās Gvinejas prezidenta dēls un valsts viceprezidents Teodorins Nguema Obiangs
Ekvatoriālās Gvinejas prezidenta dēls un valsts viceprezidents Teodorins Nguema Obiangs Foto: AFP/SCANPIX

Ekvatoriālā Gvineja pieprasījusi Brazīlijai atdot atpakaļ skaidrās naudas krājumus un luksusa pulksteņus, ko robežsardzes amatpersonas konfiscējušas prezidenta dēla pavadošajai delegācijai 11 cilvēku sastāvā. Konfiscētās naudas un pulksteņu kopējā vērtība pārsniedz 16 miljonus dolāru.

Āfrikas valsts ārlietu ministrs Simeons Ojono Esono Angue konfiskāciju raksturojis kā "zemisku un nedraudzīgu uzvedību" un pieprasījis, lai konfiscētā nauda un pulksteņi tiktu atdoti, vēsta telekanāls TVGE.

Ekvatoriālās Gvinejas prezidenta dēls un valsts viceprezidents Teodorins Nguema Obiangs piektdien 11 cilvēku delegācijas sastāvā ieradās Sanpaulu Virakopusas lidostā ar privātu lidmašīnu.

Federālā policija vienā no somām atrada 1,5 miljonus dolāru skaidrā naudā un pulksteņus, kuru kopējā vērtība tiek lēsta uz 15 miljoniem dolāru, vēsta laikraksts "O Estado de Sao Paulo".

Brazīlijas likumi liedz valstī skaidrā naudā ievest summas, kas pārsniedz 2400 dolāru.

"Viceprezidents Brazīlijā bija privātā braucienā," sacīja Brazīlijas vēstnieks Evalde Freiri, kas saistībā ar šiem notikumiem jau izsaukts uz Ekvatoriālās Gvinejas Ārlietu ministriju.

"Starptautiskie ceļotāji pakļauti nacionālajām lidostu procedūrām, kur muita un policija dara savu darbu," sacīja vēstnieks.

Nauda esot bijusi paredzēta ārstniecībai, kas viceprezidentam plānota Sanpaulu, vēsta "O Estado de Sao Paulo", atsaucoties uz avotu Āfrikas valstī.

Pulksteņi bijuši paredzēti viceprezidentam "personīgai lietošanai", un tajos bijuši iegravēti viņa iniciāļi.

49 gadus vecajam Obiangam junioram Francijā oktobrī tika piespriests trīs gadu nosacīts sods par naudas atmazgāšanu.

Ekvatoriālā Gvineja kļuvusi par vienu no Aizsahāras Āfrikas lielākajām naftas ieguves valstīm, bet liela daļa tās 1,2 miljonu iedzīvotāju dzīvo nabadzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu