Rātslaukumā atklāts starptautiskā elektromobiļu maratona Latvijas posms

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš

Trešdien, 19.septembrī Rīgas rātslaukumā tika atklāts starptautiskā elektromobiļu maratona Tallsinki* - Montekarlo Latvijas posms. 

Šogad maratons notiek no 17. līdz 29. septembrim, un elektroauto paredzēts šķērsot desmit valstis, pieturot 37 pilsētās. Simbolisks maratona dalībnieks Rīgā bija nošķeltais Nissan Leaf Half-Car.

Pirmo reizi kopš atjaunošanas 2011.gadā elektromobiļu maratona maršruts ved pa Tallinas - Montekarlo rallija maršrutu, kas notika 1930. gadā - gar Baltijas jūras piekrasti līdz Francijai. 

Rallijam Tallina - Montekarlo ir 88 gadus sena vēsture. Tas tika atjaunots 2011. gadā un pirmo reizi tajā sacentās elektromobiļi. Rallija patroni ir Monako princis Alberts II, Sanktpēterburgas gubernators Georgijs Poltavčenko, Monako Prinča Alberta II fonds, Monako organizācija Miers un Sports (Peace and Sport) un fonds Dzimtenes nākotnei (The Future of Homeland). Elektromobiļu maratona mērķis ir veicināt izpratni par videi nekaitīgiem transportlīdzekļiem, attīstīt sadarbību starp universitātēm un piesaistīt dalībniekus no dažādiem Eiropas reģioniem.

*vārds veidots no Igaunijas un Somijas galvaspilsētu, Tallinas un Helsinku, nosaukumiem, jo maratons startē abās šajās pilsētās

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu