Parakstīts Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas dibināšanas dokuments

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien ticis parakstīts Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas dibināšanas dokuments, kā arī kļuvis zināms turnīra oficiālais nosaukums.

Jūnijā tika panākta principiāla vienošanās par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi, taču šobrīd kļuvis skaidrs, ka sacensību nosaukums būs "OlyBet" Latvijas un Igaunijas Basketbola līga.

Tāpat noskaidrojies, ka tās valdē Latviju pārstāvēs Latvijas Basketbola līgas (LBL) līgu direktors Edgars Bērziņš un Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) direktors Kaspars Cipruss.

Sacensības sāksies piektdien, kad Tallinā risināsies spēle starp abu valstu čempionēm - vietējo "Kalev"/"Cramo" un "Ventspils".

Arī sestdien risināsies spēles, savstarpējos mačus aizvadot "TLU Kalev" un "Jēkabpils"/"SMScredit.lv", "VEF Rīga" un "Rapla", "Ogre" un "Port of Parnu", "Tartu Universitāte" un "Jūrmala", kā arī "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Valga"/"Valka".

Savukārt "Liepāja" turnīru sāks svētdien, kamēr "Latvijas Universitāte" sacensībās debitēs vien 10.oktobrī.

Sacensību pamatturnīrā no 29.septembra līdz 2019. gada 23.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificēsies apvienotās līgas izslēgšanas turnīram. No 27.marta līdz 2.aprīlim notiks kvalifikācijas spēles, kurās piedalīsies komandas no labākā astotnieka, divu spēļu summā noskaidrojot finālčetrinieka turnīra dalībniekus.

Finālčetrinieka turnīrs notiks 5. un 6.aprīlī, bet 10.aprīlī sāksies Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs, kurā piedalīsies sešas labākās komandas pēc Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu