Maikls Džordans ziedojis divus miljonus dolāru viesuļvētrā cietušajiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: SIPA/Scanpix

Basketbola leģenda Maikls Džordans, kurš savu profesionālo karjeru sāka Ziemeļkarolīnā, ziedojis divus miljonus dolāru (1,8 miljonus eiro) viesuļvētras "Florensa" seku likvidēšanai.

Seškārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions un Šarlotas "Hornets" komandas īpašnieks novirzījis pa vienam miljonam dolāru (900 000 eiro) Amerikas Sarkanajam Krustam un Karolīnas viesuļvētras "Florensa" reaģēšanas fondā.

"Viesuļvētra ir iznīcinājusi mājas," telefonintervijā Džordans sacīja AP. "Es pazīstu visas šīs vietas."

55 gadus vecais Džordans sacīja, ka viņam ir radi, kas joprojām dzīvo Ziemeļkarolīnas piekrastē.

Džordanu iespaidojis pagājušajā nedēļā televīzijā redzētais. No 34 bojā gājušajiem 26 bijuši Ziemeļkarolīnā.

Vairākas dienas Džordans pavadīja, sazinoties ar radiem un draugiem, lai pārliecinātos, vai viņi ir drošībā, un juties atvieglots, kad uzzinājis, ka visi ir sveiki un veseli.

"Man laimējās, ka varēju veidot neticamu karjeru," sacīja Džordans, kurš Ziemeļkarolīnā spēlēja augstskolas komandā. "Tāpēc iespēja palīdzēt pazīstamam apvidum man ir īpaša."

Tiklīdz būs atjaunoti satiksmes ceļi, Džordans plānojis radus un draugus apmeklēt klātienē.

Vairāk nekā 100 cilvēku no "Hornets" organizācijas iesaistījušies ēdiena paciņu izgatavošanā cietušajiem. Mērķis ir piegādāt 5000 šādas paciņas.

"Hornets" un NBA preču zīme "Fanatics" izveidojuši īpašu krekliņu ar komandas logo un motivējošiem saukļiem. Visi ienākumi nokļūs labdarības fondā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu