Pakistānas tiesa liek atbrīvot ekspremjeru Šarifu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pakistānas tiesa apturējusi cietumsoda izciešanu bijušajam Pakistānas premjerministram Navazam Šarifam, viņa meitai un znotam, un atbrīvojusi viņus uz laiku, kamēr tiek izskatītas apelācijas.

Islamabadas Augstākā tiesa šādu lēmumu pieņēma trešdien lietā par korupciju, kurā Šarifs un viņa radinieki tika aizmuguriski notiesāti iepriekš šogad.

Tiesa lēma, ka Šarifs, viņa meita Marjama Navazi un znots Mohameds Safdars ir jāatbrīvo, tiklīdz viņi katrs būs iemaksājuši pusmiljonu rūpiju (aptuveni 3400 eiro) lielu drošības naudu.

Šarifs tika atcelts no amata pagājušajā gadā, un viņam tika uz mūžu aizliegts iesaistīties politikā. Viņa ģimene un atbalstītāji noliedz apsūdzības korupcijā, apgalvojot, ka tā ir sazvērestība, aiz kuras stāv ietekmīgā Pakistānas armija.

Foto: SCANPIX

Pakistānas pretkorupcijas tiesa iepriekš šogad piesprieda Šarifam desmit gadu cietumsodu, viņai meitai septiņu gadu cietumsodu, bet znotam - gadu ilgu cietumsodu.

Šarifs tika aizturēts jūlijā, atgriežoties valstī pirms parlamenta vēlēšanām. Šomēnes viņš tika uz neilgu laiku atbrīvots, lai varētu apmeklēt sievas bēres.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu