Pirmais vīnzinis pasaulē, kurš degustējis šampanieti bezsvara stāvoklī

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā 2017. gada labākais Eiropas vīnzinis Raimonds Tomsons kopā ar pasaules sprinta rekordistu un Olimpisko čempionu Useinu Boltu degustēja šampanieti bezsvara stāvoklī, tādējādi kļūstot par pirmo vīnzini pasaulē, kurš degustējis šampanieti šādā veidā. Projektu “Mumm Grand Cordon Stellar” šampanietis G.H. Mumm īstenojis sadarbībā ar Eiropas Kosmosa aģentūru un pieredzējušo franču astronautu Žanu Fransuā Klervuā (Jean-François Clervoy) un SPADE dizaina aģentūras dibinātāju Oktāviju de Gaulu (Octave de Gaulle), kurš ir speciālists kosmosā lietojamo objektu izveidē.

Projekta “Mumm Grand Cordon Stellar” ietvaros trīs gadu laikā, veicot neskaitāmus pētījumus un eksperimentus, ir radīts īpašs šampanietis, ko ir iespējams baudīt, atrodoties bezsvara stāvoklī. Radītā šampanieša pamatā ir “Mumm Grand Cordon cuvée”, kas putu veidā iepildīts īpaša dizaina pudelē, tādējādi ļaujot to baudīt bezsvara stāvoklī.

Atverot pudeli, no tās izpeld šampanieša putu burbuļi, kuri lido pa gaisu. To baudīt ir iespējams no īpaši šim procesam izgatavotām glāzēm, ar kurām putu burbuļi viegli jānotver. Latvijas labākais vīnzinis Raimonds Tomsons, izturot īpašu atlasi un sagatavošanos, bija viens no pirmajiem, kuram bija iespēja izbaudīt unikālo pieredzi.

“Tik ekstrēmos apstākļos viss šķiet citādāks. Ķermenis pilnībā zaudē savu svaru, bet maņas kļūst īpaši jutīgas. Baudot dzērienu bezsvara stāvoklī, oža nav iesaistīta un tādējādi pieredzēta pilnīgi citāda smalka vīna sajūta. Īpaši sensacionāla ir tieši garšu buķete, sajūtas ir kā iekožoties sulīgā ābolā” par pieredzēto stāsta restorāna “Vincents” vīnzinis Raimonds Tomsons.

Viņš piebilst, ka “Atrodoties bezsvara stāvoklī, šampanietis no pudeles izpeld putu veidā. Baudīšanas mirklī tas pārtop par šķidrumu un tiek atbrīvoti ļoti piesātināti aromāti. Šī pieredze nav salīdzināma ar šampanieša baudīšanu gravitācijas apstākļos. Atrodoties bezsvara stāvoklī ir iespējams iegūt šampanieša vispilnīgākā pieredze.”

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu