Modele ar Dauna sindromu rada spožu modeles karjeru

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rozanna Stjuarte toreiz (2015. gadā) atsaucās kādas aģentūras aicinājumam viņas meitai piedalīties modes skatē Austrālijā. Pieredze bija pozitīva, un meitene turpināja apgūt defilēšanu pa mēli un graciozu apģērbu demonstrēšanu. Viss jau nebūtu tik dīvaini, ja Madelaina nesirgtu ar izteiktu Dauna sindromu!

Stjuarte, kas ir Madelainas mamma un arī menedžere, atzīst, ka ko tādu no savas īpašās meitas nav gaidījusi, jo bērnībā vairāk par princešu kleitām viņai patikušas sporta bikses un dzenāt bumbu pa pagalmu. Tomēr šobrīd mamma ir visstiprākais modeles atbalsts. 

Foto: REUTERS/SCANPIX

Kopš tā laika apritējuši jau četri gadi, un Madeleina ir jau 21 gadus veca modele ar pieredzi. Viņa ir pirmā modele ar Dauna sindromu, kura tik aktīvi piedalās modes šovos; pat šā gada Ņujorkas modes nedēļā viņu varēs skatīt uz mēles starp daudzām slavenām modelēm. 2018. gada Ņujorkas modes nedēļā viņa piedalījusies septiņu (!) dizaineru modes skatēs. 

Foto: REUTERS/SCANPIX

Madeleina ir piedalījusies jau 60 iznācienos dažādās modes skatēs Londonā, Parīzē un pat Dubaijā. 

Kā redzams, kopā ar sabiedrību mainās arī mode un kolekcijās aizvien biežāk redzam ne vien atšķirīgu rasu vai auguma modeles, bet arī ar citādām, īpašām vajadzībām vai slimībām. 

Foto: REUTERS/SCANPIX
Foto: REUTERS/SCANPIX
Foto: REUTERS/SCANPIX
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu