Alise Haijima: "X Faktors" atvēra vairākas durvis. Noteikti esmu tikusi pamanīta (2)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists šidlovskis

Spridzīgā daiļava ar japāņu asinīm Alise Haijima, lai arī neizcīnīja uzvaru šova "X Faktors" pirmajā sezonā, iekaroja ne mazums skatītāju siržu. TVNET sazinājās ar dziedātāju, lai noskaidrotu, kādas iespējas viņas dzīvē radījusi dalība šovā!

Kā mainījusies tava dzīve pēc šova “X Faktors” pirmās sezonas?

Atceros, ka pēc šova beigām vajadzēja daudz pievērst uzmanību mācībām, lai varētu pabeigt vidusskolu, jo, kamēr bija šovs, praktiski negāju uz skolu mēģinājumu, interviju, radio utt. dēļ. Toties esmu veiksmīgi pabeigusi un iestājos arī sevis izvēlētajā augstskolā - RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte. Šovs kopumā arī audzināja manu raksturu, iemācīja būt atbildīgākai un izpildīt visus pienākumus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kā lai handl’o šito meiču? #kappagirl

A post shared by Alise Haijima Official (@alise_haijima) on

Kā piedalīšanās “X Faktorā” ir palīdzējusi tavai muzikālajai karjerai?

"X Faktors" atvēra vairākas durvis. Noteikti esmu tikusi pamanīta. Izveidojusies sadarbība ar dažādām firmām. Uzstāšanās, koncerti, līgums ar izdevniecību “Urban Concept”. Atradu savu tagadējo menedžerīti Vivitu Leismani, kas man palīdz iet pa savu muzikālo ceļu un aizstāv jebkurā situācijā. Strādājām pie manas pirmās "reprezenta" dziesma “Krāsas”, kas iznāks jau tūlīt - 28. septembrī. 

Kāda ir tava labākā un sliktākā atmiņa no šova?

Manuprāt, labākā atmiņa no šova ir notikumi un sarunas aizskatuvē, kur kopā ar citiem dalībniekiem apspriedām vismuļķīgākās tēmas, smējāmies no visas sirds. Šis ļāva arī atslābināties no sacensību stresa, kas ved pie sliktās atmiņas, kad biju sabrukusi no mēģinājumiem, kas bija katru dienu, un uztraukšanās par mācību kavēšanu.

Atceros, ka vienā mēģinājumā sāku raudāt, jo tieši saņēmu ziņu no skolas, ka man izveidojusies kritiska situācija ar kavējumiem, un uz to mēģinājumu nebiju kārtīgi iemācījusies dziesmas - dažreiz bija pat līdz piecām dziesmām jāiemācās pa vienu nakti tieši pēc tiešraides.

Mani gremdēja arī fakts, ka biju nokļuvusi “aiz strīpas” uz izbalsošanu. Tomēr es saņēmu sevi rokās un turpināju cīnīties. 

Kāda pašlaik ir tava ikdiena?

Pašlaik mana ikdiena griežas ap universitāti, cītīgi mācos un esmu beidzot pielāgojusies studenta dzīvei. Protams, pa nedēļas nogalēm aizeju uz kādu tusiņu. Esmu iepazinusies ar ļoti daudziem cilvēkiem. Neizdarīju kļūdu, izvēloties universitāti. Paralēli arī strādāju pie savas mūzikas karjeras. Kā jau minēju, tūlīt pat iznāks mana dziesma, kuru patiesībā jau gada sākumā vēlējos izdot, taču tā tika pārrakstīta un pārveidota vairākas reizes, lai iznākums būtu tieši tāds, kā vēlos. 

Tu šoziem būsi redzama “Cabaret O”. Kā nonāci līdz šim projektam?

Jā. Būt “Cabaret O” vienai no galveniem solistiem ir liels gods. Pateicoties "X Faktora" mūzikas producentei, pedagoģei Maijai Sējānei, mans vārds ir ticis līdz Viktoram Runtulim, kurš tiek dēvēts arī par Latvijas kabarē tēvu. Mums bija vairākas tikšanās, lai varētu iepazīt mani kā cilvēku. Bija arī jāiesūta vairāki video, kur dziedu.

Viktors man ir devis vairākus noderīgus padomus, pieredzi un audzina arī kā mākslinieci. Esmu ļoti pateicīga viņam, un noteikti nevēlos pievilt! 

Pikanti apģērbi un pozas tev nav sveša lieta – pastāsti, kā uzņemt labu bildi “Instagram”.

Haha, es nekautrējos izpausties. Mans padoms labai "Instagram" bildei ir labs apgaismojums un labs fotogrāfs, kurš izjūt proporcijas, leņķus. Bieži vien ar telefonu fotogrāfē mana māsa, taču manā profilā ir redzamas arī vairākas profesionāli uzņemtas bildes. To autors ir Krists Šidlovskis, kurš "Instagram" atrodams kā @krssts. Viņam ir tikai 17 - ļoti talantīgs fotogrāfs, kurš profesionālā līmenī pārveido bildes. 

Fotogrāfijās redzams, ka aizraujies ar kosmētiku. Cik daudz laika tev ikdienā aizņem “uzlikt seju”? Kas pašlaik ir modē?

Jā, es, tā teikt, esmu kosmētikas “addict” [tulkojumā no angļu valodas - atkarīgais]. Kolekcionēju to, veicu dažādus eksperimentus. Taču pēdējā laikā kosmētika tiek lietota tikai ikdienai. Piemēram, lai sataisītos skolai, man pietiek ar 15 minūtēm, lai uzliktu ikdienas grimu, kurā iekļaujas arī acu laineris. Modē jau kādu laiku noteikti ir izteiksmīgs acu grims ar vairāku toņu acu ēnām, “cateye” stila laineri un pielīmētām mākslīgajām skropstām. Ikdienā acīm parasti izmantoju brūnos toņus. 

Kādas ir tavas attiecības ar “cīņu biedriem” no pirmās sezonas?

Ar daudziem man ir zudis kontakts, taču ar Adrianu Miglāni draudzība turpinās. Joprojām atbalstām viena otru un tiekamies, līdzko ir iespēja. Man ir milzīgs ir prieks par viņas sasniegumiem un noteikti novēlu veiksmi karjerā. 

Prese ziņoja, ka pēc šova piedzīvoji šķiršanos – izskatās, ka tagad vairs neesi viena.

Vasaras sākumā, pirms Jāņiem, nejauši sanāca iepazīties ar tagadējo draugu, Arti Plotu. Nevajadzēja daudz laika, lai saprastu, ka mums ir stipras abpusējas jūtas. Visu vasaru pavadījām kopā katru dienu. Jāsaka, ka šī bija viena no labākajām vasarām manā dzīvē. Man ir diezgan kaprīzs un dzelžains raksturs, taču viņš pieņem mani tādu, kāda esmu. Kopējās intereses arī netrūkst, humors mūsu starpā ir neatņemama sastāvdaļa. Viņš noteikti ir sirsnīgākais un jaukākais cilvēks, ko pazīstu. Vienmēr mani atbalsta ar prieku. Esmu ļoti laimīga ar viņu. 

Vai esi skatījusies šova “X Faktors” otro sezonu? Kādi ir tavi ieteikumi “X Faktora” otrās sezonas censoņiem?

Esmu redzējusi atlasi, un mans ieteikums ir nepazaudēt sevi, savu personību. Nevajag pakļauties pieņemtiem standartiem un klusēt, ja kaut kas liekas nepareizi. Ar miegu būs smagi šova laikā, bet galvenais turēties savam mērķim. Uzvara noteikti nav svarīgākā lieta. Tiekot pāri atlasēm, jau tiek gūta liela atpazīstamība. Ieteiktu nepazaudēt ieguvumus no šova un strādāt tālāk.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu