“X Faktora” veterāns Edgars Kreilis atteicies no dalības šovos Ukrainā un Krievijā

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Pašmāju “X Faktora” meiteņu mīlulis Edgars Kreilis ir daudz mācījies no piedzīvotā un ieguvis atpazīstamību, kas lieti palīdz turpmākās karjeras veidošanā. Sarunā ar TVNET dziedātājs pastāstīja, kā tagad rit viņa dzīve un ko varam sagaidīt no viņa nākotnē.

Kā mainījusies tava dzīve pēc piedalīšanās šovā “X Faktors”?

Kad pats esi iekšā šovā, tās pārmaiņas īsti nejūti. To, ko esmu pirms tam vēlējies, esmu panācis. Esmu biežāk uz skatuves, laižu klajā dziesmas, sadarbojoties ar ļoti labiem producentiem un mūziķiem. Esmu apgrozījies sabiedrībā, kurā domāju, ka nekad nebūšu. Kā Roberto saka: “Sapņi piepildās!” Un es tam piekrītu – vienkārši daudz jāstrādā. Jāvelta tam daudz laika un jātic.

Kāda pašlaik ir tava ikdiena?

Man bija “taimauts” [time out - red.] no darba, tagad esmu atgriezies, jo, būsim reāli, Latvijā īsti ar mūziku nevar nopelnīt, ja vien neesi tādā līmenī kā Intars Busulis. Bet viņam arī tas paņēma daudz gadu, lai to sasniegtu. Visu, kas notiks pēc kādiem desmit gadiem, vēl tik redzēsim. Bet. Strādāju “hokejam.lv” un paralēli uzstājos koncertos – es tur strādāju arī, sākot savas gaitas šovā. Šis ir darbs, kas devis man daudz iespēju paralēli nodarboties ar mūziku. Tagad domāju, ko tālāk darīt.

Vasaras sākumā piedalījos dziesmu rakstīšanas nometnē "RIGaLIVE 2018", kur pulcējās daudz dažādu mūziķu, producentu, piemēram, Dj Rudd, Kaspars Ansons, Arnis Račinskis. Sarakstīju tur dziesmu, ko šogad plānoju pieteikt Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālajā atlasē “Supernova”. Tad redzēs, kā ies.

Kādas ir tavas labākās atmiņas par dalību šovā?

Protams, tās sirdsklauves pirms uzstāšanās. Uztraukums bija vienmēr, galvā bija tāda sajūta, ka tā taču liela iespēja un Latvijā ir daudz cilvēku, kuri labi dzied, - gan grupas, gan spēcīgi solisti. Nedēļas laikā bija jāiemācās dziesma, bija bailes aizmirst vārdus, bet... visvairāk gandarījuma man deva tieši atbalstītāji. Katrs mūziķis “aplīp” ar savu pulciņu, kas motivē, slavē, iedod pārliecību par sevi, un tā man bija ļoti vajadzīga. Es, kā jau tipisks latvietis, iespējams, sevi par daudz kritizēju. Piedalīšanās šovā un strādāšana ar tādu mentoru kā Intars Busulis, pacēla pašapziņu – ne tā, ka sāc domāt, ka esi labāks par citiem, bet gan sāc mīlēt sevi. Un tas daudziem mūziķiem ir problēmjautājums, jo viņi nemīl sevi, par daudz kritizē. Ar to ir jāsāk, jo citi arī pēc tam jūt.

Vai tu maz būtu gatavs atkal iesaistīties šāda veida TV projektā? Iespējams, izmēģināt laimi kādu citu valstu “X Faktorā” vai “The Voice”?

Man bija iespēja, bet es atteicos. Mani aicināja gan uz Ukrainas “X Faktoru”, gan uz Krievijas “The Voice”. Es atteicos, jo... nu jā. Šovi prasa arī līdzekļus, resursus. No tā visa gribas attapties, pataupīt maciņa saturu un tad atkal sākt visu no jauna. Mūzika ir bizness – tu pats esi produkts. Ja kaut ko ieguldi, katrs jau grib, lai tas arī atmaksājas. Uztaisīt videoklipu, sadarboties ar lieliem mūziķiem jau nav bez maksas. Katram laika arī ir, cik ir.

Tad jau laikam padoms jaunās šova sezonas censoņiem arī laikam būtu iemācīties mīlēt sevi.

Sev ir jātic. Cilvēks, kurš ir otrpus ekrānam, jau nav muļķis. Viņš redz vai esi pārliecināts par sevi vai ne. Un, līdzko tu neesi, arī rezultāts ir, kāds ir. Es to pārliecību mācījos laika gaitā, jo man teica, ka jāsāk ar sevi. Ja es pats to būtu ātrāk izdarījis, droši vien arī šova rezultāti būtu labāki. Bet tas nenāk nemaz tik vienkārši.

Arī par karavīru nepiedzimst, bet kļūst.

Iespējams, izklausās pārāk vienkārši, bet svarīgi ir nesarežģīt lietas, uztvert visu vieglāk un iet uz priekšu ar pārliecību par to, kas tu esi.

Stāstīji, ka tev beidzot ir bijusi iespēja pabūt tajā vidē, kurā vienmēr esi vēlējies būt. Kas ir tie cilvēki, ar kuriem tu gribētu sadarboties?

Vairāk manā sarakstā ir producenti. Jau esmu atradis Kasparu Ansonu, ar kuru man ļoti patīk sadarboties. Protams, esmu gribējis strādāt ar Dj Rudd. Tad jau laiks rādīs, kas un kā. Man ir bijusi doma sadarboties ar pašmāju reperiem, piemēram, ansi vai Viņu, uztaisīt kaut ko interesantāku. Šovā aktīvi tika atspoguļota mana romantiskā puse, bet ir arī cits Edgars Kreilis, ko varēja redzēt, teiksim, pagājušajā “Supernovā” ar dziesmu "Younger Days".

Kur tu sevi redzi pēc pieciem gadiem?

Man noteikti būs savs solo koncerts uz kādas lielākas skatuves, varbūt “Arēnā Rīga”? Jāskatās, kā sanāks, iespējams, drīzāk koncertzālē “Palladium”. Zinu tikai to, ka man noteikti būs solo koncerts!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu