Palielinās narkotisko vielu skaits, kuras sūtītas pa pastu. “Biznesā” iesaistās arvien jaunāki cilvēki (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šogad krasi palielinājies pasta sūtījumu skaits, kuros atklātas narkotiskās vielas. Pārsvarā sūtījumi nāk no Nīderlandes, Lielbritānijas un Kanādas, sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes vadītājs Kaspars Podiņš.

Viņš akcentēja, ka 95% sūtījumu atklāti “Latvijas Pastā”, bet atlikušie 5% - kurjerpastā.

Satraucoša tendence – šajā “biznesā” iesaistās arvien jaunāki cilvēki, pat skolas vecuma jaunieši. “Nav vairs tikai grami, tie jau ir simti, pat kilogrami,” pasta sūtījumos atklāto vielu apjomu raksturoja Podiņš.

Viena persona, kura ar pasta starpniecību sūtījusi narkotiskās vielas, šādas darbības veikusi 19 reizes.

Podiņš akcentēja, ka par šo problēmu nepieciešams vairāk runāt – lai cilvēkos mazinās sajūta, ka par šādām darbībām nepienākas sods.

Kopumā, ne tikai pasta sūtījumos, šā gada astoņos mēnešos iestādes atklājušas aptuveni sešas tonnas narkotisko vielu. Pērn atklāta tikai viena tonna narkotisko vielu.

Podiņš arī norādīja, ka Latvija strādā pastiprināti, lai cīnītos ar šo problēmu, vienlaikus problēmas sagādā, piemēram, Nīderlande, kura sūtījumus varētu kontrolēt vairāk. Tāpēc paredzēts tikties ar Nīderlandes kolēģiem, lai risinātu šo jautājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu