Latvijā viesojas portugāļu ilustrators un izdevējs Andrē Letrija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrē Letrija
Andrē Letrija Foto: no personiskā arhīva

Latvijā no 25. līdz 29. septembrim viesosies portugāļu ilustrators un izdevējs Andrē Letrija, informē Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA).

25. septembrī plkst. 14.30 korpusā K2 (ieeja no pagalma) LMA aicina visus interesentus apmeklēt Letrijas "Artist Talk" vieslekciju.

Letrija ir ilustrators, viņš ilustrē gan bērnu grāmatas, gan sadarbojas ar laikrakstiem un žurnāliem. Viņa grāmatas ir saņēmušas Portugāles ilustrāciju balvu, tās izdotas arī ASV, Lielbritānijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā un citviet. Letrija saņēmis "Society for News Design" balvu par izcilību grāmatu ilustrācijā. Viņš ir piedalījies starptautiskās izstādēs, piemēram, Bratislavas Bienālē, prestižajā Boloņas Bērnu Grāmatu tirgus ilustrāciju izstādē. Viņš ir strādājis arī kā animācijas filmu režisors un teātra scenogrāfs.

2010. gadā Letrija nodibināja savu izdevniecību "Pato Lógico", kura ir iemantojusi starptautisku atpazīstamību, un tiek cienīta un augsti novērtēta nozares profesionāļu vidē. "Pato Lógico" izdotās grāmatas ir saņēmušas balvas Boloņas Bērnu grāmatu tirgū, kas ir lielākais un viens no nozīmīgākajiem pasākumiem bērnu grāmatniecības nozarē.

LMA notiekošās lekcijas laikā Letrija stāstīs par savu ilustratora karjeru, izdevniecības tapšanas procesu un mākslinieciskajiem izaicinājumiem ilustratora profesijā. Vizītes laikā ilustrators vadīs radošo darbnīcu ciklu LMA Grafikas katedras studentiem, kā arī radošās darbnīcas bērniem vairākās skolās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu