LIZDA lūgs politiķiem līdz vēlēšanām iesniegt jaunus grozījumus Izglītības likumā vairāku solījumu nostiprināšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome ir nolēmusi lūgt politiķus līdz vēlēšanām iesniegt jaunus grozījumus Izglītības likumā vairāku iepriekš paustu solījumu nostiprināšanai, aģentūrai LETA sacīja arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Pēc Vanagas paustā, šāds lēmums pieņemts, lai pedagogi gūtu lielāku pārliecību, ka tiks risināts pirmsskolas pedagogu nevienlīdzības jautājums, proti, ka šiem pedagogiem atalgojums daļēji tiks nodrošināts no valsts budžeta līdzekļiem.

Tāpat Vanaga norādīja, ka nepieciešams nodrošināt sociālo atbalstu pirmsskolas, speciālās izglītības un sporta pedagogiem, lai rūpētos par to, ka "izdegušie" pedagogi var sekmīgi aiziet, bet viņu vietā nāk jauni cilvēki.

Vanaga norādīja, ka LIZDA aicinās šos jaunos grozījumus izskatīt steidzamības kārtā.

LIZDA priekšsēdētāja skaidroja, ka diemžēl iepriekšējā pieredze liecina, ka solījumi ne vienmēr tiek pildīti, tāpēc arodbiedrība tos vēlas redzēt likumu grozījumu formā, iesniegtus vismaz pirmajā lasījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu