Tusks: pietiek izmantot migrāciju politiskajās spēlēs (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropadomes prezidents Donalds Tusks
Eiropadomes prezidents Donalds Tusks Foto: AFP/LETA

Pienācis laiks atrisināt Eiropas migrācijas problēmu un pārstāt izmantot to politiskajās spēlēs, trešdien neformālā Eiropas Savienības (ES) samitā Zalcburgā paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

"Mēs vairs nevaram būt sašķelti tajos, kas vēlas atrisināt nelegālās imigrācijas problēmu, un tajos, kas vēlas to izmantot politiskiem mērķiem," sacīja Tusks, aicinot līderus vienreiz tikt ar to galā.

Lai gan ES izdevies ievērojami samazināt migrantu plūsmu, salīdzinot ar 2015.gadu, nelegālā migrācija joprojām ir milzīga problēma, kas rada lielu spiedienu uz ES un prasa risinājumu.

Itālija, Austrija un vairākas Centrāleiropas valstis uzskata, ka vienīgais veids, kā apturēt nelegālo imigrāciju, ir stiprināt ārējās ES robežas.

Citas valstis savukārt vēlas atrisināt migrācijas jautājumu, baidoties no populistu partiju popularitātes pieauguma.

Austrijas kanclers Sebastians Kurcs intervijā laikrakstam "Der Standard" sacīja, ka Itālija, Spānija un Grieķija ir skeptiski noskaņotas pret Eiropas Komisijas (EK) ierosinājumu palielināt ES robežapsardzības aģentūras "Frontex" darbinieku skaitu un pilnvaras.

Kurcs sacīja, ka šīs valstis bažījas ne tikai par savu suverēno tiesību aizsargāšanu, bet arī par ieceri uzlabot migrantu reģistrēšanas sistēmu.

"Es domāju, ka tās pašreiz priecājas, ka daudzi iebraucēji nemanīti dodas tālāk uz Centrāleiropu vai tiem tiek atļauts šķērsot robežas," norādīja kanclers.

Zalcburgas tikšanās laikā ES līderi diskutēs arī par sadarbības veicināšanu ar Ziemeļāfrikas valstīm, un tikšanās noslēgumā Tusks ierosinās februārī Ēģiptē noorganizēt ES un Arābu valstu līgas samitu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu