Izraēlas armija sadursmēs pie Gazas joslas robežas nošāvusi palestīniešu pusaudzi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Izraēlas armija trešdien nošāva palestīniešu pusaudzi sadursmēs pie Izraēlas un Gazas joslas robežas, paziņoja Gazas joslas Veselības ministrija.

15 gadus vecais Mumins Abū Ajeda, kurš bija piedalījies nakts demonstrācijās, tika nošauts uz austrumiem no Rafāhas pilsētas Gazas joslas dienvidos.

Šo nāves gadījumu vēl nav apstiprinājusi Izraēlas armija, kas parasti uzsver šādu demonstrāciju vardarbīgo raksturu un dēvē tās par nemieriem.

Palestīnieši kopš 30.marta rīko protestus Gazas joslā pie Izraēlas robežas, pieprasot pārtraukt Gazas joslas blokādi un tiesības atgriezties teritorijās, kas tagad ietilpst Izraēlas sastāvā.

Šo protestu gaitā Izraēlas karavīri ir nogalinājuši vismaz 184 palestīniešus, savukārt vienu Izraēlas karavīru ir nošāvis palestīniešu snaiperis.

Pēdējos mēnešos šo protestu intensitāte ir atslābusi, tomēr vēl turpinās mazākas demonstrācijas.

Otrdien vardarbīgu protestu laikā pie Erezas robežkontroles punkta tika nošauti divi palestīnieši.

Izraēla apsūdz Gazas joslā valdošo islāmistu grupējumu "Hamas", ka tas organizē šos protestus kā aizsegu savu kaujinieku uzbrukumiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu