Pakistānas ekspremjers Šarifs atbrīvots pret drošības naudu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Pakistānas premjerministrs Navazs Šarifs, viņa meita un znots trešdien tika atbrīvoti pret drošības naudu, kamēr tiek pārsūdzēti viņiem piespriestie cietumsodi.

Islāmabadas Augstā tiesa pieņēma lēmumu par sodu izciešanas apturēšanu un atbrīvošanu pret drošības naudu pēc tam, kad Šarifs, viņa meita un znots lūdza pārsūdzēt sodus, kas viņiem šogad tika piespriesti korupcijas lietā. Viņi tika atbrīvoti no cietuma Ravalpindi pilsētā.

Šarifs 6.jūlijā Islāmabadā tika aizmuguriski notiesāts uz desmit gadiem cietumā par korupciju, un viņam arī tika piespriesta 8,5 miljonus eiro liela sodanauda.

Viņa meitai Marjamai Navazi tiesa par korupciju piesprieda septiņu gadu cietumsodu, kas nozīmē, ka viņa nevarēs kandidēt vēlēšanās. Šarifa znotam Mohamedam Safdaram tika piespriests gadu ilgs cietumsods.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Šarifs ar meitu tika aizturēti 13.jūlijā, kad viņi no Londonas ieradās Pakistānā, nolaižoties Lahoras lidostā, un pēc tam tika aizvesti uz Islāmabadu.

Šarifs tika atcelts no amata pagājušajā gadā un viņam tika uz mūžu aizliegts iesaistīties politikā. Viņa ģimene un atbalstītāji noliedz apsūdzības korupcijā, apgalvojot, ka tā ir sazvērestība, aiz kuras stāv ietekmīgā Pakistānas armija.

Šarifa pārstāvētā partija "Pakistānas Musulmaņu līga" (PML-N) zaudēja 25.jūlijā notikušajās parlamenta vēlēšanās un tagad atrodas opozīcijā jaunā premjerministra Imrana Hana valdībai.

Augstā tiesa trešdien nolēma, ka Šarifs, Marjama Navazi un Mohameds Safdars ir jāatbrīvo, kad katrs no viņiem būs iemaksājis drošības naudu pusmiljona rūpiju (3469 eiro) apmērā.

Ekspremjers, viņa meita un znots trešdienas vakarā tika atbrīvoti, un viņus sagaidīja liels atbalstītāju pūlis. Šarifs un viņa radi ar pastiprinātu apsardzi tika aizvesti uz lidostu, no kurienes viņiem bija paredzēts doties uz Lahoru.

Ekspremjers notiesāts vienā no trim apsūdzībām, kas viņam tika izvirzītas pēc 2016.gadā notikušās "Panamas dokumentu" nopludināšanas. Šie dokumenti atklāja viņa ģimenes locekļu saikni ar ārzonas uzņēmumiem un izraisīja mediju sašutumu par premjera ģimenes grezno dzīvesveidu.

Konkrētā lieta saistīta ar vērtīgu īpašumu iegādi Londonā, kurus tiesa tagad likusi konfiscēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu