Bono un pāvests pārrunājuši pedofilijas skandālu Īrijā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks trešdien, 19. septembrī Vatikānā ticies ar Īrijas rokzvaigzni, dažādu labdarības organizāciju aktīvistu Bono. 30 minūšu sarunā abi pārrunājuši vairākus tematus, to skaitā samilzušo pedofilijas skandālu krīzi garīdzniecībā Īrijā.

Bono pēc sarunas paziņojis, ka pāvests šausminās par neskaitāmajiem pedofilijas skandāliem, kas plašāku rezonansi guvuši jau 90. gados un turpinās vēl šodien.

Pāvests augusta beigās bija apciemojis Īriju un publiski izteicās, ka baznīcas pilnvaroto nespēja adekvāti reaģēt uz noziegumiem pret bērniem ir sāpju un kauna avots katoļu kopienai.

VIDEO: Bono un pāvests pārrunājuši pedofilijas skandālu Īrijā

"Mēs runājām par pāvesta lielo sašutumu šajos baznīcas skandālos," pēc sarunas komentēja Bono. "Es viņam skaidroju, ka Īrijā tas viss izskatās tā, ka seksuālo noziegumu veicēji tiek sargāti vairāk nekā upuri, un es viņa acīs redzēju sāpju grimasi. Domāju, ka viņa reakcija bija patiesa, viņš ir īpašs vīrs šajos juku laikos."

Kā ziņots arī Latvijā ziņu virsrakstos nonācis pedofilijas gadījums, kad septembra sākumā aizturēts Latvijas Romas katoļu baznīcas garīdznieks no Rēzeknes.

Bono arī izplatījis paziņojumu, ka pēc tikšanās ar ārstiem konstatēts, ka ar viņa balsi viss būs kārtībā un turneja varēs turpināties. Atgādinām, ka nesen koncertā Berlīnē "U2" solists zaudēja balsi un bija spiests atcelt uzstāšanos. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu