BBC: Saindēšanās gadījumu Solsberi restorānā varētu izmeklēt kā apmānu (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien itāļu restorānā Solsberi kādam pārim palika slikti. Tā kā Anglijas pilsētā šogad notika uzbrukums bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai, izmantojot nervus paralizējošo vielu "Novičok", gadījums tika pasludināts par "lielu incidentu", taču izrādījās, ka tam nebija nekāda sakara ar "Novičok". Viena no versijām, ko policija izmeklēs - ka saindēšanās bijis vien apmāns un kalpojusi ažiotāžas izraisīšanai, raidorganizācijai BBC pavēstīja informācijas avoti policijā.

"Mēs nevaram izslēgt nevienu iespēju," norādīja BBC informācijas avots. 

Incidentā bija iesaistīts 42 gadus vecais Alekss Kings un viņa 30 gadu vecā sieva Anna Šapiro. Krievu izcelsmes Šapiro, kurai ir Izraēlas pilsonība, vēlāk intervijā tabloīdam "The Sun" klāstīja, ka Krievijas valdība esot mēģinājusi noindēt viņu un viņas vīru. Intervija tagad "juridisku iemeslu dēļ" no "The Sun" mājaslapas ir izņemta.

Trešdien Solsberi slimnīcas pārstāve Lorna Vilkinsone norādīja, ka svētdien, "ņemot vērā nesenos notikumus", pārim tika veikta analīzes, lai noteiktu nervus paralizējošo vielu klātbūtni. "Analīzes abiem pacientiem bija negatīvas," viņa teica, piebilstot, ka abi pacienti ir veseli un uzturēšanās slimnīcā neesot nepieciešama.

2004.gadā Kings Londonas tiesā atzina vainu trīs viņam izvirzītajos apsūdzības punktos par nepiedienīgu fotogrāfiju un pseidofotogrāfiju, kurās attēloti bērni, izplatīšanu.

Kings 2006.gadā filmas pirmizrādes laikā "izjokoja" Lielbritānijas princi Čārlzu, iestājoties rindā starp vairākām slavenībām, ar ko Čārlzs sasveicinājās. To viņš esot darījis, jo ar savu bijušo priekšnieku - notiesāto krāpnieku Edvardu Devenportu - esot saderējis uz 100 000 sterliņu mārciņu.

Šā gada martā Solsberi ar "Novičok" tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Abi izdzīvoja un tika izrakstīti no slimnīcas.

Jūnijā saskarē ar "Novičok" nonāca divi tuvējās pilsētas Eimesberi iedzīvotāji. Dona Stērdžesa nomira, taču viņas dzīvesbiedrs Čārlijs Roulijs izdzīvoja.

Lielbritānija uzbrukuma sarīkošanā apsūdz divus Krievijas pilsoņus - Aleksandru Petrovu un Ruslanu Boširovu. Viņi intervijā Krievijas televīzijā klāstīja, ka uz Solsberi esot devušies kā tūristi apskatīt tās slaveno katedrāli, izpelnoties starptautisku izsmieklu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu