Izskatīšanai Saeimas komisijās nodod grozījumus par tautas vēlētu prezidentu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeima šodien izskatīšanai komisijās nodeva Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rosinātos grozījumus Satversmē par tautas vēlētu Valsts prezidentu.

Grozījumus iesnieguši Zaļo un zemnieku savienības deputāti - ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, Valdis Kalnozols, Juris Vectirāns, Līga Kozlovska un Gunārs Kūtris, kurš Saeimas vēlēšanās kandidē no ZZS saraksta.

Likumprojektu atbalstīja 70 deputāti no dažādām frakcijām, bet pret bija 14 "Vienotības" deputāti un pie frakcijām nepiederošais parlamentārietis Ilmārs Latkovskis. Vēl divi deputāti atturējās un divi nepiedalījās balsojumā.

Saeimai šodien būs arī otrajā lasījumā jābalso par Latvijas Reģionu apvienības (LRA) iniciētajiem grozījumiem Satversmē, kas paredz atklātas Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā. Pašlaik prezidenta vēlēšanas parlamentā ir aizklātas.

Iepriekš izskanējis, ka grozījumi par atklātām Valsts prezidenta vēlēšanām varētu tikt pieņemti līdz 13. Saeimas vēlēšanām. Ja tiks pieņemts ZZS ierosinājums, LRA rosinātās atklātās prezidenta vēlēšanas kļūs neaktuālas.

Lai veiktu izmaiņas Satversmē, Saeimas sēdē jābūt klāt vismaz divām trešdaļu deputātu un par grozījumiem jānobalso divām trešdaļām no klātesošajiem parlamentāriešiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu