Krievijā anulē Piejūras novada vēlēšanu rezultātus: notikuši pārkāpumi

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Komunistu kandidāts Andrejs Iščenko
Komunistu kandidāts Andrejs Iščenko Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas reģionālā vēlēšanu komisija ceturtdien nolēmusi anulēt Piejūras novada gubernatora vēlēšanu rezultātus, atzīstot, ka vēlēšanu procesā notikuši pārkāpumi.

Piejūras novadā 16.septembrī notika gubernatora vēlēšanu otrā kārta, un pēc 95% balsu saskaitīšanas komunistu kandidātam Andrejam Iščenko bija piecu procentpunktu pārsvars pār valdošās partijas "Vienotā Krievija" kandidātu Andreju Tarasenko.

Taču pāris stundas vēlāk vēlēšanu komisijas amatpersonas paziņoja, ka pēkšņi vadībā izvirzījies Kremļa atbalstītais kandidāts un pašreizējais gubernatora pienākumu izpildītājs Tarasenko. Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem viņš bija ieguvis 49,55% balsu, bet Iščenko - 48,6% balsu.

Iščenko apstrīdēja vēlēšanu rezultātus, un Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija trešdien negaidīti nāca klajā ar ieteikumu tos anulēt.

Jaunas vēlēšanas jāsarīko trīs mēnešu laikā, par atskaites punktu ņemot 16.septembri, paziņoja Piejūras vēlēšanu komisijas pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu