Trampa ierosinājums Spānijai: jāceļ robežmūris Sahāras tuksnesī (1)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas ārlietu ministrs atklājis, ka ASV prezidents Donalds Tramps esot nācis klajā ar savdabīgu ierosinājumu migrācijas krīzes risināšanai Vidusjūras reģionā - pāri Sahāras tuksnesim esot jābūvē robežmūris, vēsta "The Guardian".

Tramps esot atgaiņājies no Spānijas diplomātu iebildumiem, ka Sahāras tuksnesis stiepjas gandrīz 5000 kilometru platumā, norāda Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Boreļs. "Sahāras robeža nevar būt lielāka par mūsu robežu ar Meksiku," pārliecināti esot sacījis Tramps.

ASV-Meksikas robežas garums ir 3145 kilometri.

Viens no Trampa skaļākajiem priekšvēlēšanu solījumiem bija mūris pie robežas ar Meksiku, kas, kā uzskata Tramps, atrisinās nelegālās imigrācijas problēmu ASV. Kopš Trampa stāšanās amatā projekts minimāli pavirzījies uz priekšu.

Spānijai Ziemeļāfrikā ir tikai divi nelieli anklāvi - Seuta un Melilja.

Boreļs Trampa ierosinājumu šonedēļ pieminēja pasākumā Madridē, un tas izpelnījās lielu vietējo mediju uzmanību. Spānijas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka Boreļs to esot teicis, taču nekādus sīkākus komentārus nesniedza.

Spānijā šogad pa jūras ceļiem ieradušies 33 600 migranti, bet 1723 ceļā miruši. Spānijā ieradušos migrantu skaits palielinājies trīs reizes, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā. Līdz ar to Spānija apsteigusi Itāliju un Grieķiju kā galvenais Vidusjūru šķērsojušo migrantu galamērķis.

Boreļs iepriekš nopēlis Eiropas "strausa politiku" migrācijas jautājumos. Jūlijā viņš norādīja, ka uzņemto migrantu skaits valstī ar vairāk nekā 40 miljoniem iedzīvotāju neesot uzskatāms par "masveida migrāciju", kā arī uzsvēra, ka vairākas Vidējo Austrumu valstis uzņem daudz lielāku skaitu sīriešu bēgļu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu