Septiņi interesanti fakti par seriālu “Silīcija ieleja”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Thomas Middleditch (“Silīcija ieleja”)
Thomas Middleditch (“Silīcija ieleja”) Foto: Reuters/ScanPix

Sirreālā komēdija “Silīcija ieleja” (“Silicon Valley”) par bēdubrāļiem tehnoloģiju pasaulē nu ir legāli pieejama Latvijā, LMT Viedtelevīzijā. Seriāls pēdējo gadu laikā izraisījis plašu rezonansi pasaulē, saņemot neskaitāmas uzslavas par tehnoloģiju vides autentisko atspoguļojumu. Kaut gan tā žanrs ir komēdija, vairums to uztver kā patiesu drāmu par grūto ceļu uz Silīcija ielejas augšgalu. Lai nosvinētu seriāla ienākšanu Latvijā, piedāvājam aplūkot dažus faktus, kas izceļ godalgotās komēdijas fenomenu.

1. Īlonam Maskam nepatika pirmā sērija

Marsa fanātam un dažu kompāniju dibinātājam neizveidojās labs pirmais iespaids par seriālu. Viņš gan pieļāva lielu kļūdu - pateica to publiski un pretī dabūja brāzienu no seriāla zvaigznes Tīdžeja Millera. Pēc tam, kad Masks tika nosaukts par cilvēku, kuram patīk seksuāla rakstura sakari ar savu māti, viņš nolēma dot seriālam otru iespēju un kopš tā laika par to nav teicis nevienu sliktu vārdu.

via GIPHY

2. Seriāla sākuma titri tiek regulāri mainīti, lai izceltu tobrīd aktuālās tehnoloģiju kompānijas

Tāpat kā paša seriāla tematika ir veidota ļoti līdzīga īstajai Silīcija ielejai, arī sākuma titri teju katrai sērijai mainās. Mērķis - izcelt Silīcija ielejas kompāniju aktualitāti, palielinot vai samazinot to logo, vai arī pajokot par tobrīd aktuālām tēmām. Piemēram, kad iznāca 5. sezona, “Facebook” logotips titros uz brīdi mainās no latīņu burtiem uz kirilicu. Šis noteikti ir komentārs par sociālā tīkla un Krievijas ietekmi uz 2016. gada ASV vēlēšanu rezultātiem.

via GIPHY

3. Tikai vienam no galveno lomu atveidotājiem ir augstākā izglītība tehnoloģiju zinātnēs

Pakistānā dzimušais komiķis Kumails Nandžjani, kurš seriālā atveido programmētāju Dinešu, pirms nokļūšanas šovbiznesā bija izvēlējies pavisam citu ceļu. Iegūtais maģistra grāds informāciju tehnoloģiju jomā palīdzējis komiķim seriālā vēl dabīgāk jokot par programmēšanu.

via GIPHY

4. Viens no programmētājiem katrā sērijā nemanāmi iztukšo alus pudeli

Seriālā programmētāju svīta tiek atspoguļota kā neveiklu puišu bariņš, no kuriem lielākajai daļai nav alkohola tolerances. Tomēr starp viņiem ir kāds sātanists - Gilfoils, kurš saspringtos brīžos aizsmēķē cigareti, kā arī atver skapīti, kur apslēptas psihedēliskās sēnes. Acīgākie skatītāji pamanīs, ka katrā sērijā starp intensīvo kodu rakstīšanu Gilfoils pamanās izdzert vienu aliņu. Varbūt divus. Bet ne vairāk.

via GIPHY

5. Īstie Silīcija ielejas uzņēmēji galveno lomu atveidotājiem klāsta savas biznesa idejas

Kad kameras beidz filmēt un aktieri dodas ielās, viņus neliek mierā jauni, asinskāri uzņēmēji. Aktieriem nākas uzklausīt dažādas biznesa idejas, kuras tiek stāstītas ar nodomu, ka kādu dienu tās tiks īstenotas seriālā.

via GIPHY

6. Scenāristi konsultējas ar tehnoloģiju ekspertiem, lai seriālu padarītu autentisku

Tiem pašiem entuziastiskajiem uzņēmējiem drīzāk vajadzētu parunāties ar seriāla scenāristiem. Tapšanas procesā tiek iesaistīti vairāki nozares profesionāļi, kas parūpējas par to, lai īstie programmētāji pēc noskatīšanās neteiktu, ka “tas taču nebija reāli”. Katra detaļa ir atstrādāta līdz pēdējam sīkumam.

7. Bils Geitss ir seriāla fans

Kādā sarunu panelī “Microsoft” dibinātājs salīdzināja seriāla sēriju ar paša pieredzi, mēģinot izsisties industrijā. Geitss atzinās, ka uz ekrāna notiekošais atgādinājis par sajūtām brīdī, kad neviens viņam neticēja.

via GIPHY

Materiālu sagatavoja Augusts Barkovskis, kinokults.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu