Skujiņš: Ir patīkami pārstāvēt Latviju tik nozīmīgās sacensībās kā pasaules čempionāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/LETA

Ir patīkami pārstāvēt Latviju tādās sacensībās kā pasaules čempionāts, uzskata UCI Pasaules tūres vienības "Trek - Segafredo" komandas riteņbraucējs Toms Skujiņš.

Latvijas komandu šomēnes Austrijā gaidāmajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā pārstāvēs kopumā pieci sportisti, bet elites vīriešu grupā valsts godu aizstāvēs Skujiņš un Krists Neilands.

"Vienmēr ir patīkami uzvilkt sarkanbaltsarkano formu, lai pārstāvētu savu valsti tik nozīmīgās sacensībās," Latvijas Riteņbraukšanas federācijai (LRF) sacīja Skujiņš. "Ir liels prieks, ka kopā ar Neilandu startēsim grupas brauciena sacensībās."

Latvijas nacionālās izlases līderi šā gada pasaules čempionātā būs sekmīgas sezonas aizvadošie Skujiņš un Neilands. 27 gadus vecais Skujiņš startēs visās trijās pasaules čempionāta distancēs. Šo svētdien viņš aizstāvēs savas pārstāvētās "Trek-Segafredo" godu komandu braucienā, trešdien viņu gaida starts individuālajā braucienā. Nākamās nedēļas svētdienā gaidāmajā elites vīru grupas braucienā sacentīsies gan Skujiņš, gan Neilands.

Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Reuters/LETA

"Šādā formātā, kad sacenšas vadošās komandas, pasaules čempionāts notiek pēdējo reizi. Ņemot to vērā, es lūdzu komandai iekļaut mani sastāvā. Komandas plāni sakrita ar manu vēlmi, jo "Trek - Segafredo" vadība un sporta direktori bija apmierināti ar manu sniegumu "Tour de France" un "Criterium du Dauphine" komandu braucienos. Jau atrodos Insbrukā, kur kopā ar komandas biedriem aizvadīsim treniņus, lai izjustu ātrumu, kāds būs nepieciešams trasē. Darīsim ko varēsim, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu," sacīja riteņbraucējs.

Tāpat Skujiņš uzskata, ka individuālajā braucienā rezultātu prognozēt ir sarežģīti.

"Trase būs ļoti gara ar samērā lielu kāpumu. Būs interesanti sevi apliecināt tika garā trasē un salīdzināt spēkus ar pasaules labākajiem braucējiem. Ja es iekļūtu labo 20 skaitā, tas man būtu milzīgs sasniegums. Grupas braucienā mēs ar Kristu Neilandu varēsim labi sastrādāties. Distance būs pietiekami gara, lai saprastu, kurš jūtas labāk, bet kurš vairāk var palīdzēt otram. Esmu pārliecināts, ka sacensības būs ļoti interesantas. Trasē ir daudz kāpumu, bet tajā pašā laikā finišs nebūs kalna galā. Tas atradīsies pēc nobrauciena. Pāris pēdējie kilometri būs jābrauc pa līdzenumu, taču vienmēr ir jautri startēt kopā ar latviešiem. Latvijas delegācija būs maza, bet šajā gadījumā tas nāks tikai par labu," pauda Skujiņš.

"Pēdējā laikā esmu aizvadījis pietiekami daudz sacensību, tādēļ speciāls gatavošanās laiks pasaules čempionātam nav atlicis," atklāja riteņbraucējs. "Pēc "Tour de France" velobrauciena ir bijušas tikai divas nedēļas nogales, kurās esmu varējis atpūsties no sacensībām. Ļoti labs pārbaudījums pirms pasaules čempionātā bija Kanādā aizvadītās sacensības. Monreālas lielajā balvā uz katru nobraukto kilometru bija vairāk kāpuma metru, nekā būs gaidāmajā pasaules čempionātā. Lai arī 260 kilometru garu distanci sen sacensībās neesmu braucis, tomēr izturība man problēmas nesagādā.

Tāpat Skujiņš noteica, ka aizvadītā sezona ir bijusi ļoti veiksmīga. "Esmu pat nedaudz pārsteigts, cik laba sezona ir izvērsusies līdz šim. Varu teikt, ka ir izdevies pielikt vairākus soļus tam, ko esmu sasniedzis iepriekš. Ceru, ka nākamajā gadā varēšu aizvadīt tikpat veiksmīgu sezonu kā šogad. Jau šobrīd ir veikti vairāk startu nekā pērn. Manā plānotājā šā gada sacensību kalendārā ir vēl vismaz sešas sacensības."

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā tradicionāli notiek septembra pēdējā nedēļā. Šogad nozīmīgās sacensības rīkot uzticēts Austrijas pilsētai Insbrukai, turklāt grupas, individuālā un komandu braucienu distances būs pēdējos gados kalniem bagātākās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu