Latvijas motokrosa čempionāta dalībnieki pošas uz sezonas finālu Cēsīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Svētdien, 23. septembrī Cēsu mototrasē “Ezerkalni” tiks noslēgta Latvijas čempionāta motokrosā sezona. Gaidāms, ka sacensībās startēs gan vairāki spēcīgi pašmāju, gan kaimiņvalstu sportisti, pārstāvot MX85, MX85 B, MX Junioru 2T, MX Junioru 4T, MX2 un MX1 klases.

Pašlaik čempionāta kopvērtējuma augšgalā MX85 ieskaitē ar 394 punktiem atrodas Edvards Bidzāns, kura tuvākais sekotājs Kārlis Alberts Reišulis atpaliek par 46 punktiem, savukārt 3. vietā ierindojas Mikk Martin Lohmus. MX85 B klasē pirmais patlaban ir Jānis Reišulis, aiz viņa - Tomass Šaicāns un Dmitrijs Zvorigins. Ralfs Edgars Ozoliņš ir  līderis MX Junioru 2T ieskaitē, turpretī 4T kategorijā vadošais ar iekrātiem 318 punktiem ir Didzis Putilovs. MX2 klasē 1. pozīcijā ir izvirzījies Kārlis Sabulis, kuru apsteigt šobrīd var 2. vietā esošais Andero Lusbo, atpaliekot no Sabuļa par 32 punktiem; 3. vietu šajā kopvērtējumā ieņem Arnolds Sniķers. Karaliskajā MX1 ieskaitē pirmo trijnieku veido kaimiņvalstu atlēti - kopvērtējuma augšgalā atrodas Tanel Leok, aiz viņa - Priit Ratsep un Jan Jakobson. Paralēli Latvijas čempionātam norisināsies arī Latvijas Amatieru čempionāts motokrosā, TVNET pavēstīja sacensību organizētāju pārstāve Nikola Serģe. 

Sacensību organizators Kristers Serģis pauž cerību, ka sacensības izvērtīsies veiksmīgas un kvalitatīvas. “Kā jau ierasts, kopā ar komandu cenšamies izveidot trasi tādu, lai tā būtu gan meistarību testējoša, gan interesanta ikvienam dalībniekam neatkarīgi no pārstāvētās klases,” atklāj Serģis.

Organzators minēja, ka  visticamāk Cēsīs redzēsim arī vairākas ārzemju motosporta zvaigznes, kuras ir plānots piesaistīt, lai motoklubi varētu pēc iespējas aktīvāk spēkoties par Latvijas meistarīgākā kluba titulu komandu kopvērtējumā. Pašlaik punktu tabulas augšgalā atrodas “Rodeo MX” un “MX Moduls”, tādēļ domājams, ka šīs divas komandas liks lietā ikvienu pieejamo resursu, lai pabeigtu sezonu kā 2018.gada čempioni.

Finālbraucienu sākums svētdien gaidāms 10:45. Ieejas biļešu cenas pieaugušiem (personām no 16 gadu vecuma) - 10,00 EUR, pensionāriem , bērniem no 10 līdz 15 gadu vecumam un cilvēkiem ar 2./3. grupas invaliditāti - 5,00 EUR, savukārt bērniem līdz 10 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1.grupas invaliditāti - ieeja bez maksas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu