Kāda ir zvaigžņotā ASV sieviešu basketbola izlase?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Britnija Grainere (no kreisās) un Elena Delle Donne
Britnija Grainere (no kreisās) un Elena Delle Donne Foto: Reuters/ScanPix

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies Pasaules kausa (PK) izcīņa basketbolā sievietēm, kurā pirmo reizi vēsturē piedalīsies arī Mārtiņa Zībarta vadītā Latvijas valstsvienība. Tai grupas turnīra noslēdzošajā mačā būs jātiekas ar turnīra galveno favorīti, zvaigžņoto ASV izlasi. Kāda ir šī komanda?

Reti kura valstsvienība populārākajos komandu sporta veidos jebkurā no turnīriem, kurā piedalās, ir tik izteikta favorīte, kāda ir ASV sieviešu basketbola valstsvienība. 

ASV komandas vadība nesen paziņoja sastāvu gaidāmajam turnīram Tenerifē. 

Sastāva divpadsmitniekam kopā pieder 23 olimpiskās un Pasaules kausa zelta medaļas. Šā sastāva spēlētājas izlases rindās izcīnījušas 669 uzvaras un piedzīvojušas 39 zaudējumus. Tas ir 94,5% uzvaru. 

37 gadus vecā Sjū Bērda (Sietlas "Storm") kļuvusi par pirmo ASV basketbolisti, kas piekto reizi karjerā piedalīsies Pasaules kausa izcīņā. Gadu jaunākā Diāna Taurasi (Fīniksas "Mercury") piedalīsies savā ceturtajā Pasaules kausā. 

Diāna Taurasi (no kreisās) un Sjū Bērda
Diāna Taurasi (no kreisās) un Sjū Bērda Foto: AFP/SCANPIX

Viņas abas ir četrkārtējas olimpiskās čempiones un trīskārtējas Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempiones. 

Lieki piebilst, ka visas ASV izlases dalībnieces spēlē WNBA komandās. 

ASV izlasi Spānijai piederošajās Kanāriju salās pārstāvēs arī Tīna Čārlza (Ņujorkas "Liberty"), Leiša Klarendone (Konektikutas "Sun"), Elena Delle Donne (Vašingtonas "Mystics"), Britnija Grainere (Fīniksas "Mercury"), Džūela Loida (Sietlas "Storm"), Nnemkadi Ogvumīke (Losandželosas "Sparks"), Kelsija Plama (Lasvegasas "Aces"), Briena Stjuarte (Sietlas "Storm"), Morgana Taka (Konektikutas "Sun") un Eiža Vilsone (Lasvegasas "Aces"). 

Piecas no šīm spēlētājām būs Pasaules kausa debitantes. 

Interesanti, ka ASV valstsvienība pēdējo reizi zaudējumu Pasaules kausa izcīņas spēlē piedzīvoja pirms 12 gadiem. 

Komandas galvenā treneri ir Dona Steilija, kura ieguvusi trīs olimpisko zeltus un sešreiz iekļauta WNBA Visu zvaigžņu spēlē. 

Britnija Grainere ir viena no pasaules labākajām un skandalozākajām basketbolistēm. Viņa ir viena no retajām spēlētājām, kura maču laikā spēj triekt bumbu grozā no augšas. 2015. gadā viņa apprecējās ar citu WNBA basketbolisti Gloriju Džonsoni, bet laulība ilga tikai 28 dienas. 

2014. gadā 206 centimetrus garā Grainere kopā ar vienu no visu laiku labākajām latviešu basketbolistēm Aneti Jēkabsoni-Žogotu "Mercury" sastāvā kļuva par WNBA čempioni. 

ASV izlases sastāvu izvēlējās īpaša atlases komiteja. 

Latvijas izlase ar ASV basketbolistēm grupas turnīra noslēdzošajā spēlē tiksies otrdienas vakarā. Vēl šajā grupā (D) spēlē arī Ķīna un Senegāla. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu