Apšaude ASV: Sieviete uzņēmumā nogalina trīs cilvēkus un nošaujas

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policisti bloķē iebrauktuvi industriālajā kompleksā, kur ceturtdien apšaudē ievainoti un nogalināti vairāki cilvēki
Policisti bloķē iebrauktuvi industriālajā kompleksā, kur ceturtdien apšaudē ievainoti un nogalināti vairāki cilvēki Foto: AP/LETA

Ceturtdien ASV, Merilendā, notikusi apšaude, kurā trīs cilvēki nogalināti, bet vēl četri ievainoti. Šāvēja bijusi sieviete, kura pēcāk mēģinājusi nošauties arī pati. Viņa mirusi slimnīcā. 

Tas, ka šāvēja ir sieviete, ASV medijos tiek vērtēts kā ļoti neparasts apstāklis, jo pārliecinošā vairumā gadījumu apšaudes izraisa vīrieši.

Apšaude notikusi deviņos no rīta pēc vietējā laika, aptuveni 55 kilometru attālumā uz ziemeļaustrumiem no Baltimoras "Rite Aid" centrā, kas atrodas starp vairākām noliktavām. Uzņēmumā strādā ap 1000 darbinieku. 

Sieviete ieradusies darbavietā ierastajā laikā ar sev piederošu, legāli iegādātu 9mm "Glock" pistoli, viņa paņēmusi līdzi arī vairākas ložu magazīnas. Viņa sākusi šaut uz cilvēkiem ārā pie ēkas un arī pašā noliktavā. Pēc tam sieviete iešāvusi sev galvā un vēlāk nomirusi tuvējā slimnīcā. 

Apšaudē gājuši bojā trīs cilvēki, bet četri ievainoti, no tiem divi atrodas slimnīcā smagā stāvoklī. 

Plašāka informācija par iespējamajiem apšaudes motīviem netiek sniegta, bet neoficiāla informācija liecina, ka sievietei, iespējams, bijušas ar darbu saistītas pretenzijas. Viņa bijusi pieņemta darbā uz noteiktu laiku. Sieviete iepriekš kādu laiku strādājusi noliktavas apsardzē.

Šī ir jau trešā apšaude ASV divu dienu laikā. Trešdien kāds vīrietis Viskonsīnā sašāvis trīs cilvēkus, bet nedaudz vēlāk Pensilvānijā cits vīrietis sašāvis četrus cilvēkus. Abos gadījumos uzbrucējus nošāvusi policija. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu