Jaunās sadursmēs pie Lībijas galvaspilsētas deviņi bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lībijas galvaspilsētas Tripoles tuvumā ceturtdien notika jaunas sadursmes starp bruņotiem grupējumiem, kurās nogalināti deviņi cilvēki, tai skaitā divi civiliedzīvotāji, paziņoja amatpersonas.

Sadursmes notika Tripoles dienvidu nomalēs, un tajās arī tika ievainoti 13 cilvēki, tai skaitā četri civiliedzīvotāji, paziņoja ārkārtas dienestu preses sekretārs Osama Ali.

Lai gan 4.septembrī tika panākta vienošanās par pamieru, šonedēļ Tripolē un tās tuvumā atsākās kaujas, sevišķi Salāhedīnas rajonā un pie ceļa uz Tripoles Starptautisko lidostu, kura tika sagrauta 2014.gadā.

Sadursmēs, kas izcēlās augusta beigās, pirms pamiera stāšanās spēkā tika nogalināti vismaz 63 cilvēki un ievainoti 159, kas pārsvarā bija civiliedzīvotāji.

ANO Atbalsta misija Lībijā (UNSMIL) ceturtdien tviterī aicināja bruņotos grupējumus ievērot pamieru. Tā atgādināja, ka šie grupējumi ir parakstījuši saistošu pamiera vienošanos un ka "civiliedzīvotāju pakļaušana kaitējumam ir aizliegta".

ANO sūtnis Lībijā Gasans Salame pagājušonedēļ bija ziņojis par 14 pamiera pārkāpumiem.

Tripole ir bruņotu grupējumu cīņas par ietekmi centrā kopš Lībijas diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nogalināšanas 2011.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu