Jauns pavērsiens Maligina mantojumā: vai Nika tirgo savu "Olainfarm" daļu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

​Pērn aizsaulē aizgājušā zāļu ražotāja "Olainfarm" īpašnieka, miljonāra Valērija Maligina vidējā meita Nika Saveļjeva aktīvi cenšas pārdot savu trešdaļu "Olainfarm" akciju, liecina izdevumā "Vakara Ziņas" pieejamā informācija. Nikas pārstāvji, sazinoties ar TVNET, noliedz šo informāciju.

Ziņa papildināta ar 3. rindkopu.

Izdevumam pietuvināti avoti atklāj, ka 15. septembrī Nikas vīrs Sergejs Saveļjevs kādā Jūrmalas viesnīcas restorānā ticies ar uzņēmēju, Ziemeļosetijā dzimušo miljonāru Arbi Indorbajevu un viņa dēlu, Šveices pilsoni Anzoru Indorbajevu. 

"Jā, Nika tirgo savas "Olainfarm" akcijas, ko mantoja no tēva, bet ar Arbi viņa nav tikusies. Krimināli sodāmiem cilvēkiem mēs neuzticamies," telefonsarunā ar "Vakara Ziņām" norādīja Sergejs, kurš pats gan izvairījās atbildēt, vai ar Indorbajeviem ticies pats. 

Ar TVNET sazinājās Nikas Saveļjevas pārstāve Katrīna Ansonska, kura kategoriski noliedza izdevumā "Vakara Ziņas" izskanējušo informāciju. "Nika Saveļjeva netirgo sev piederošās "Olainfarm" akcijas," īsa un lakoniska ir Ansonska. 

Indorbajeva vārds izskanējis saistībā ar "Latvijas Krājbankas" bijušā īpašnieka Vladimira Antonova tēvam Aleksandram Antonovam izteiktajiem draudiem Rīgas lidostā 2011. gadā. Pēc šī incidenta Valsts policija uzsāka kriminālprocesu.

Atgādinām, ka 4. septembrī "Olainfarm" akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums atcelt iepriekšējo uzņēmuma padomi, vadošajos amatos ievēlot juristu Mārtiņu Krieķi, kā arī advokātu Pāvelu Rebenoku, kuri mūžībā aizgājušā Valērija Maligina mantojuma lietā pārstāvēja atraitnes Elīnas Maliginas intereses. Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina ieņēmusi padomes priekšsēdētāja vietnieces amatu. 

Pēcāk Valērija Maligina bijusī sieva Signe Baldere-Sildedze un Nika Saveļjeva vērsās tiesībsargājošajās institūcijās ar lūgumu sākt kriminālprocesu saistībā ar reiderismu "Olainfarm", pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu. 

"Mēs bijām spiestas vērsties tiesībsargājošās iestādēs, lai nodrošinātu savas ar likumu aizsargātās tiesības gan kā mantinieces, gan kā "Olainfarm" akcionāres," izdevumam "Privātā Dzīve" pavēstīja Nika.

Uzņēmējs Valērijs Maligins mūžībā devās pērnā gada decembrī 52 gadu vecumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu