Divi latvieši atzīstas $175 000 izkrāpšanā no austrāliešiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Brisbenas policija

Divi Latvijas pilsoņi piektdien atzinuši vainu 175 000 Austrālijas dolāru (108 000 eiro) izkrāpšanā ar Austrālijas portālos izvietotiem krāpnieciskiem sludinājumiem, vēsta portāls "news.com.au". Brisbenas tiesnesis apšauba apsūdzēto stāstīto, ka viņus krāpnieciskajā shēmā esot ievilcis kāds Krievijas pilsonis.

28 gadus vecais Aleksandrs Gorikijis un 26 gadus vecā Anastasija Sveinika atzina vainu divos apsūdzības punktos par krāpniecību vairāk nekā 30 000 dolāru apmērā.

Viņi sešos portālos esot ievietojuši sludinājumus par āra mēbeļu, grilu, sporta aprīkojuma un citu preču pārdošanu. Taču pircēji, kas samaksāja summas līdz pat 6300 dolāriem, preces tā arī nesaņēma. Par notikušo tika ierosināta izmeklēšana.

Pircēji naudu ieskaitīja 14 dažādos bankas kontos, ko apsūdzētie vairāk nekā 70 piegājienos esot izņēmuši no bankomātiem. 

Apsūdzētie apgalvo, ka Austrālijā neesot ieradušies ar noziedzīgiem nolūkiem, taču kāds Brisbenas naktsklubā iepazīts vīrietis no Krievijas, kurš esot stādījies priekšā kā "Oļecs", viņus iesaistījis krāpnieciskā shēmā.

Brisbenas apgabaltiesas tiesnesis Entonijs Rafters apšauba viņu stāstīto. Rafters uzskata, ka Gorikijis un Sveinika par "rūpīgi izstrādāto krāpniecisko shēmu" esot zinājuši pirms ierašanās Austrālijā. 

"Man grūti iedomāties, ka viņi satika svešinieku naktsklubā un pēc četrām dienām nodarbojas ar visu šo," viņš uzsvēra. "Cilvēki - īpaši jaunieši - ceļojot uz citām valstīm, dažreiz iekuļas muļķīgās vai bīstamās situācijās, dažkārt pat kriminālās."

"Es uzskatu, ka viņiem pirms atbraukšanas bija zināms, kas notiks," viņš teica.

Gorikijis un Sveinika tika aizturēti policijas reida laikā Brisbenā 2017.gada jūnijā. Joprojām nav zināms, kas izveidoja mājaslapas, izgudroja krāpniecisko shēmu un kur palika pārējā nauda, izskanēja tiesā.

Gorkijis pirms apcietināšanas strādāja par pavāru restorānā, savukārt Sveinika bija bārmene.

Viņiem tika piespriests vairāk nekā gadu ilgs cietumsods. Ņemot vērā līdz šim ieslodzījumā pavadīto laiku, viņus varētu atbrīvot oktobra beigās. Domājams, ka pēc tam viņiem varētu nākties atgriezties dzimtenē.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu