Nedēļas nogalē Latvijā uzstāsies Džudita Ouena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džudita Ouena
Džudita Ouena Foto: publicitātes

21. septembrī Siguldas novada Kultūras centrā un 22. septembrī Ēdoles pilī uzstāsies velsiešu dziesminiece Džudita Ouena (Judith Owen) kopā ar perkusionistu Pedro Segundo. Koncerta programmu veidos gan šogad izdotā albuma “redisCOVERed”, gan klausītāju iemīļotas dziesmas no Ouenas iepriekšējiem albumiem. 

2018. neapšaubāmi ir Džuditas Ouenas gads – dziesminieces gaitām līdzi sekojuši gan Eiropas, gan ASV un Dienvidamerikas mūzikas apskatnieki un klausītāji. Par jaunā albuma “redisCOVERed” programmu, kurā apkopotas 12 populāru dziesmu versijas pašas Džuditas veidotajos aranžējumos, Lielbritānijas laikraksts “The Times UK” saka: “Džudita Ouena atklāj dziesmu tekstos negaidītu dziļumu”. Dziesminieces programmā ietilpst tādas visiem zināmas popdziesmas kā repera Dreika “Hotline Bling”, kuru Ouena pārstāsta kā nelaimīgu mīlas stāstu, un Eda Šīrana “Shape of You”, kuras vēstījumu dziesminiece aranžējusi tā, it kā to dziedātu 60. gadu meiteņu grupa. Donnas Sammeres dziesma “Hot Stuff” aranžēta bosanovas ritmos.

 “Kad domāju par seksīgu mūziku, man prātā nāk Brazīlija, bosanova un Žobims (Antonio Carlos Jobim)," savu izvēli komentē dziesminiece. Atzinību izpelnījies arī “Hot Stuff”  ironiskais video, kurā Džudita dodas uz “Aklo randiņu”.  

Ouena nebaidās runāt arī par sociālām problēmām kā, piemēram, garīgā veselība. Jaunajā albumā viņa ir radījusi savu versiju grupas “Soundgarden” dziesmai “Black Hole Sun”: “Šī ir viena no izcilākajām roka dziesmām, kas jebkad ir uzrakstīta. Dziesma ir par depresiju, kuru es labi pazīstu. Man ir bijusi depresija, un mana mamma un vecmamma arī ir cietušas no depresijas. Diemžēl mamma depresiju nepārdzīvoja, un tas ir iemesls, kāpēc es nodarbojos ar mūziku. Mūzika kļuva par manu terapiju, manu dzīvi, par manu labāko draugu. Kad izdzirdēju “Black Hole Sun”, ļoti labi zināju, ko pārdzīvo Kriss Kornels. Un man no visas sirds ir ļoti žēl, ka viņš neuzvarēja šo cīņu ar depresiju,” saka Džudita Ouena. Viņa “Black Hole Sun”  ir radījusi optimistisku aranžējumu, kā atgādinājumu tam, cik bieži aiz “smaidīgām maskām” slēpjam bailes, skumjas, izmisumu.

Ar Džuditu Ouenu Latvijas klausītāji iepazinās 2017. gada nogalē dziesminieces albuma “Somebody’s Child”  turnejas koncertos. Džudita Ouena pārvalda dažādus populārās mūzikas stilus, tāpēc viena koncerta ietvaros izskan gan pops, gan roks, gan faks, gan soulmūzika. Dziesminieces koncertā dzirkstī humors un sirsnība. Mūziķes talantu novērtē Kasandra Vilsone (Cassandra Wilson),  Kebs Mo (Keb Mo), Braiens Ferijs (Bryan Ferry, grupa “The Roxy Music”), Ričards Tompsons (Richard Thompson), un arī klausītāji Vācijā, Dānijā, Francijā, Lielbritānijā, ASV un Meksikā. 

Džuditas Ouenas koncerts Siguldas Kultūras centrā notiks 21. septembrī plkst.19, biļetes nopērkamas šeit. Savukārt Ēdoles pilī mūziķe uzstāsies 22. septembrī plkst.15, biļetes nopērkamas šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu