Noskaties romantiskās komēdijas “Jaungada taksometrs” kacekli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 “Jaungada taksometrs”
“Jaungada taksometrs” Foto: publicitātes

Māra Martinsona jaunākā komēdija “Jaungada taksometrs” uzsāk ceļu pie skatītājiem, atklājot filmas kacekli par taksometra vadītāja Andreja (Lauris Reiniks) piedzīvoto Vecgada vakarā, kad aizmugurējā sēdeklī nejauši atstātā Jaungada dāvana liek viņam atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobilī. 

Katra stāstā Andrejs nospēlēs savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu? Filma 2018. gada 30. novembrī piedzīvos pirmizrādi Latvijas kinoteātros. 

Noskaties filmas kacekli.

Kino kritiķe Kristīne Matīsa par režisoru Māri Martinsonu citējusi: “Režisora Māra Martinsona spēlfilma "Maģiskais kimono" ir viens ārkārtīgi interesants izstrādājums visādi citādi diezgan prognozējamas taciņas staigājošajā Latvijas spēlfilmu pulciņā. "Interesants" visdažādākajās šī vārda nozīmēs, tāpat kā pats režisors Māris Martinsons, kura parādīšanās publiskajā telpā nekad nav garlaicīga un visbiežāk saistīta ar kādu jaunu un negaidītu pavērsienu." (1.dec, 2017, Diena)

To arī pierāda jaunā spēlfilma “Jaungada taksometrs”, kas ir romantiska komēdija - vēl nebijis kinodarbs režisora radošajā biogrāfijā.

Filmas režisors Māris Martinsons papildina: “Jā, es esmu dažāds. Strādājot, piemēram, ar izcilo aktrisi Kaori Momoi, kura ir sieviete ar izcilu humora izjūtu, mēs vienmēr centāmies filmēšanas laukumā saglabāt vieglu atmosfēru, kur vienmēr daudz jokojāmies savā starpā, lai arī cik nopietni nebūtu stāsti vai smaga epizode. Smiekli un jautrība bija neatņemama filmēšanas sastāvdaļa. Un tas savā ziņā arī mani aizveda līdz “Jaungada taksometram”.  Sapratu, ka ļoti vēlos, lai humors un labā noskaņa ir ne tikai aizkadrā. Tagad ir laiks to vieglo pozitīvismu ielikt arī kadrā un aiznest līdz katram cilvēkam, lai vairotu pasaulē pozitīvo un labo.”

“Filmēšanās “Jaungada taksometrā” bija fantastiska pieredze, kas ir arī mana pirmā debija filmā. Un tik lieliski sastrādāties ar režisoru Māri un viņa komandu, strādājot garas stundas filmēšanas laukumā un pārfilmējot tik daudzas reizes katru teikumu, tas man bija piedzīvojums. Man patīk, kā Māris pievērš uzmanību niansēm un detaļām (sejas izteiksme, ķermeņa kustība un teikuma izteiksme), kas ir pašsaprotami vajadzīgas katrā filmā. Jau tagad gaidu pirmizrādi, jo vēlos redzēt stāstu par iespējamību. Jebkas var notikt jebkurā brīdī, it īpaši jau manam tēlam,“ aizkustināti par filmēšanas procesu un pašu filmu dalās Nauris Brikmanis, kurš filmā atveido policistu.

“Esam priecīgi, ka Latvijas kino industrijai tik ražīgais 2018. gads tiks aizvadīts uz dzirkstošas nots kopā ar režisora Māra Martinsona jauno kinolenti, kas pulcē krāšņu sabiedrībā pazīstamu cilvēku un aktieru ansambli. Kā ilggadēji filmu izplatītāji, mēs turpinām iesākto darbu latviešu filmu atbalstīšanā un izplatīšanā, un ceram, ka romantiskā komēdija “Jaungada taksometrs” aizsāks jaunu tradīciju latviešu kino -  arī turpmāk gada nogalē piedāvājot vieglu, pozitīvu pašmāju filmu, kas lieliski papildinās kino repertuāru gada izskaņas izklaides notikumu virpulī,” stāsta Ilze Roķe, “Forum Cinemas” Filmu izplatīšanas nodaļas vadītāja.

Filmas veidotāji ir starptautiski atzītais filmu režisors Māris Martinsons, producente Linda Krūkle (filmas “Nevajadzīgie ļaudis” (Lielais Kristaps / Labākā filma 2009), “Amaya”, “Romeo n’ Džuljeta”, “Maģiskais kimono”, u.c.) un operators Jānis Jurkovskis. Filmu producē producēšanas kompānija Krukfilms (Latvija). Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa - Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece – Gavere, u.c. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu