Kibertelpa - jaunais kaujas lauks. Lielbritānija izveidos uzbrukuma kiberspēkus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Lielbritānija ievērojami palielinās savas karadarbības spējas kibertelpā un izveidos jaunus 2000 cilvēku lielus uzbrukuma kiberspēkus, vēsta telekanāls "Sky News".

Par Aizsardzības ministrijas un elektroniskās izlūkošanas aģentūras GCHQ veidotajiem jaunajiem spēkiem tiks paziņots drīzumā un tie četrkāršos personālu, kas nodarbojas ar uzbrukuma kiberoperācijām, vēsta telekanāls.

Tajos ietilps GCHQ amatpersonas, militārpersonas un līgumdarbinieki un to finansējums varētu pārsniegt 250 miljonus mārciņu (282 miljonus eiro), telekanālam pavēstīja viens avots. Pēc cita avota teiktā, summa varētu būt lielāka.

Bijušais Lielbritānijas Apvienoto spēku pavēlniecības komandieris ģenerālis Ričards Barons norādīja, ka laikā, kad tādas valstis kā Krievijas jau veic uzbrukumus, ir īpaši svarīgi palielināt Lielbritānijas spējas veikt kiberuzbrukumus.

"Pieņemot Lielbritānijā uzbrukuma kibertehnikas, mēs izlīdzināms spēles laukumu un sniedzam jaunus atvairīšanas un sodīšanas instrumentus pret valstīm, kuras vēlas mums kaitēt," paziņoja Barons.

Tikmēr ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien parakstīja jaunu kiberdrošības stratēģiju, kas ļaus Savienotajām Valstīm brīvāk veikt kiberuzbrukumus un cīnīties pret tiem, paziņojis Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons.

Lai gan Boltons neatklāja precīzas detaļas, amatpersonas sacīja, ka jaunā stratēģija "likvidē garo vienprātības panākšanas procesu valdībā" pirms ASV var veikt ofensīvu rīcību, ziņo laikraksts "New York Times".

Boltons sacīja, ka ASV ar uzbrukuma un aizsardzības kiberdarbībām radīs struktūras, kas palīdzēs samazināt ļaunprātīgu uzvedību kibertelpā.

Viņš brīdināja, ka valstis, kas vērš ļaunprātīgas kiberaktivitātes pret ASV, var sagaidīt gan ofensīvu, gan aizsardzības reakciju.

Tuvojoties Kongresa vidustermiņa vēlēšanām novembrī, ASV pieaug bažas par iespējamiem kiberuzbrukumiem.

Amerikāņi kibertelpā piedzīvo uzbrukumus katru dienu, sacīja Boltons, norādot, ka hakeri, kas strādā valstu, noziedznieku un teroristu labā, mēģina nozagt intelektuālo īpašumu un privātos datus, kaitēt ASV infrastruktūrai un demokrātijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu