Nākamnedēļ SPRK lems par "Gaso" dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojumu tarifiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Nākamnedēļ, 25.septembrī, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) lems par dabasgāzes sadales sistēmas operatora AS "Gaso" dabasgāzes sadales sistēmas pakalpojumu tarifiem, informēja regulatorā.

Par minēto jautājumu tiks lemts SPRK padomes atklātajā sēdē plkst.10.

Kopumā tarifu projektā ir paredzētas astoņas lietotāju grupas, kas ir dalītas pēc patērētā dabasgāzes apmēra. Tarifu projekts paredz visām lietotāju grupām ieviest fiksētu maksu. Kopējo maksājumu veidos fiksētā daļa pluss mainīgā daļa, kas būs atkarīga no patērētā dabasgāzes apmēra.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Gaso" jaunajā tarifu projektā ir paredzētas tarifu struktūras izmaiņas, ieviešot fiksētu maksu par pieslēgumu atbilstoši pieslēguma atļautajai slodzei neatkarīgi no dabasgāzes patēriņa daudzuma. Vienlaikus tarifu projektā paredzēts samazināt mainīgo maksu, ko piemēro par patērēto dabasgāzes daudzumu. Tādējādi tarifu struktūra tiek tuvināta sistēmas operatora pakalpojuma nodrošināšanas izmaksu struktūrai.

Salīdzinot ar 2008.gadu, kad tika apstiprināti pašreiz spēkā esošie sadales sistēmas tarifi, sagaidāmais dabasgāzes patēriņš 2018.gadā prognozēts par aptuveni 33% zemāks. Savukārt sadales sistēmā vairāk nekā 90% izmaksu ir fiksētas un nav atkarīgas no patērētā dabasgāzes apjoma.

AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums "Gaso" ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. Kompānija "Gaso" darbu sāka pērn 1.decembrī, bet 8.decembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) padome "Gaso" izsniedza licenci dabasgāzes sadalei. Licence komersantam izsniegta uz 20 gadiem - no 2017.gada 7.decembra līdz 2037.gada 6.decembrim.

"Gaso" pamatkapitāls ir 39,9 miljoni eiro, kuru veido 39,9 miljoni akciju viena eiro nominālvērtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu