Britu salās nerimstas vētras: nespēj atgūties no "Ali", kad plosīties sāk "Brona"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Britu salas trešdien sasniedza spēcīgā vētra "Ali", kas prasīja divu cilvēku dzīvības. Nedodot laiku atgūties, naktī uz piektdienu Velsā un Anglijā sāka plosīties jauna vētra "Brona". Izziņots dzeltenais brīdinājums par spēcīgu vēju un lietu, norāda raidorganizācija SKY.

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu vēja brāzmas sasniedza ātrumu 34 metrus sekundē. Vētra nesa spēcīgas lietusgāzes, kas izraisīja plūdus.

Gaidāms, ka piektdien vēja ātrums būs ap 27 metriem sekundē. Vēja nesti priekšmeti rada "draudus dzīvībai", brīdina Meteoroloģijas dienests. Policija norāda, ka vēja nogāztu koku un norautu elektrības vadu dēļ varētu izveidoties lieli sastrēgumi.

Foto: SCANPIX

Gaidāms, ka tāpat kā "Ali", arī "Brona" varētu izraisīt elektroapgādes traucējumus, nodarīt bojājumus ēkām, aizpūst jumtu dakstiņus un jūrā sacelt augstus viļņus.

Velsas pilsētā Senijbridžā 24 stundu laikā nolija vairāk nekā divu nedēļu norma. Arī citās vietās pieredzēti ļoti lieli nokrišņi, kas novedis pie plūdiem.

Foto: SCANPIX

Anglijā un Velsā piecās vietās izziņota plūdu trauksme, bet vēl apmēram 50 vietās spēkā ir brīdinājumi par plūdiem.

Velsā zemes nogruvums aizšķērsojis dzelzceļa līniju, bet citā līnijā nogāzta koka dēļ no vietas nevar izkustēties trīs vilcieni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu