No frīlancera par Dailes teātra štata aktieri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats, "Fotocentrs"

21. septembrī pirmizrādi piedzīvo Lielās zāles iestudējums – Franka Vēdekinda “Lulū” Dž. Dž. Džilindžera režijā. Tā ir pirmā 2018./2019. gada sezonas abonementa izrāde. Vienā no galvenajām lomām šajā izrādē - Andris Bulis, kas pēc brīvmākslinieka jeb frīlancera gadiem kļuvis par Dailes teātra štata aktieri teātrī.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" Bulis atklāj, ka viņu vienkārši uzaicināja pievienoties teātrim. "Ļoti baudu to, ka pēc monoizrādēm, kuras trīs četras sezonas pēc kārtas spēlēju viens pats, ir iespēja spēlēt ar foršiem partneriem un atgriezties uz skatuves," viņš saka, atsaucoties uz saviem aktiera frīlancera gadiem.

"Mani uzaicināja, deva iespēju spēlēt. Pirms tam biju frīlancers. Es to saucu - klaidoņaktieris".

"Dailes teātrī atbildība ir lielāka. Mani uzaicināja, pieņēma štatā. Līdz ar to - uzticējās. To man nāksies attaisnot. Bet es nejūtos tā kā leģionārs sporta klubā, kuram jāiemet divi vārti spēlē, un tad viņš būs atpelnījis savu naudu. Nav jāglābj Dinamo. Es ceru, ka varu palīdzēt kolektīvam, izrādei. Šis ir tas gadījums, kad laiks rādīs," viņš saka. 

"Mums bija nopietna saruna ar Dž. Dž. Džilindžeru - ko es varu dot teātrim. Skaidrs, ka teātris man dod darbu, iespēju izpausties, bet sadarbībai jābūt abiem tīkamai, rezumē Bulis. "Tas ir lieliski - nonākt tādā lielā teātrī! Būsim godīgi. Esmu egoists. Kā saka vecie hokejisti - gribas jau beigās tajā Rīgas Dinamo uzspēlēt."

Izrādes titullomu atveido Ilze Ķuzule-Skrastiņa, citās lomās Andris Bulis (Šēns), Dainis Grūbe (Aļva), Mārtiņš Upenieks (Švarcs), Dainis Gaidelis (Golls), Lelde Dreimane (Noslēpumaina sieviete).

Dž. Dž. Džilindžers izrādes radošajā komandā aicinājis mākslinieku Artūru Bērziņu, kurš veido izrādes scenogrāfiju, kostīmu mākslinieci Katju Šehurinu, horeogrāfi un režisora asistenti Lindu Kalniņu, video mākslinieku Arti Dzērvi un gaismu mākslinieku Sergeju Skornjecki (Krievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu