Kairišs: "Redzu, ka reāli tiek gatavota augsne koalīcijai ar Saskaņu" (40)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisors Viesturs Kairišs, kurš šobrīd aktīvi strādā ar spēlfilmu "Piļsāta pi upis" (Pilsēta pie upes»), intervijā laikraksta "Diena" pielikumam "Sestdiena", komentējot tuvojošās Saeimas vēlēšanas, izteicies, ka viņu satrauc šā brīža politisko partiju salikums.  

"Līdz šim katras vēlēšanas sākās ar to, ka visi teica: «Nu gan jāiet uz vēlēšanām, krievi nāk, būs sūdi, nāciet balsot!» Sapratu, ka tas ir feikais stāsts, ko izmanto partijas. Bet šogad redzu, ka reāli tiek gatavota augsne koalīcijai ar Saskaņu," viņš saka. "Tāpēc aicinu cilvēkus iet uz vēlēšanām un nebalsot par spēkiem, par kuriem ir kaut mazākās aizdomas, ka tie varētu šādu koalīciju veidot. Tas ir pārāk riskanti. Putins ir ļoti gudrs, viņam ir smadzenes un resursi, viņš par zaļo cilvēciņu scenāriju nedomā - nopirkt te kādu politisko spēku ir daudz lētāk."

Tiem vēlētājiem, kas uzskata, ka «nav, par ko balsot», viņš saka: "Tu jau neej tur savu laulāto draugu meklēt. Nevajag no partijas prasīt ideālu, bet valsts ir jābūvē katram." 

Jautāts par ZZS iespējamo sadarbību ar partiju "Saskaņa", viņš saka: "Es ticu Mārim Kučinskim, Danai Reizniecei-Ozolai vai vēl kādiem ZZS cilvēkiem, kad viņi saka, ka nekad neietu ar Saskaņu, bet redzu, kā tiek gatavota augsne šādai koalīcijai. Kad balsis būs vajadzīgas (pieņemsim, Saskaņas un KPV LV koalīcijai), ZZS var sašķelties, un ir skaidri redzams spārns Lemberga vadībā, kas grib šo koalīciju. Tas ir pārāk liels risks valsts neatkarībai."

Filma "Piļsāta pi upis" pie skatītājiem varētu nonākt 2020. gada janvārī.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu