Gulbis zaudē Monfisam Gaosjunas turnīra ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Dan Hamilton/REUTERS

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien zaudēja francūzim Gaēlam Monfisam Taivānā notiekošā Gaosjunas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā.

Gulbis, kurš ATP rangā ir 149.vietā un šajā turnīrā izlikts ar septīto numuru, cieta neveiksmi divos setos ar 6-7 (4:7), 2-6.

Monfiss pasaules rangā ir 42.vietā un šajā turnīrā ir izlikts ar pirmo numuru.

Spēles pirmais sets bija ļoti sīvs, nevienam tenisistam nespējot izmantot breika iespējas, bet taibreikā Monfiss iekrāja divu punktu pārsvaru, kuru nosargāja. Savukārt otrā seta pirmajā geimā francūzis pirmo reizi nobreikoja Gulbi, to paveicot arī septītajā geimā, pēc tam svinot drošu uzvaru.

Abiem tenisistiem šī bija trešā savstarpējā spēle un Monfiss svinēja trešo uzvaru.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 25 ATP ranga punktus.

Pirmajā kārtā Gulbis pārspēja Kazahstānas tenisistu Aleksandru Bubļiku (ATP 205.), kurš, rezultātam esot 3-1, izstājās no turpmākās cīņas, savukārt otrās kārtas mačā latvietis ar 6-2, 6-4 apspēlēja japāni Jasutaku Učijamu, kurš rangā ir 212.vietā.

Gulbis pirms trim nedēļām zaudēja ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā. Pēc veiksmīgi sasniegtā Vimbldonas čempionāta astotdaļfināla Gulbim bija četru zaudējumu sērija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu